View Single Post
Staro 10.08.2011., 23:44   #46
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Legalnost XP CD key-a, naljepnica na laptopu

dakle, imam od frenda jednog della D600 koji na donjoj strani ima naljepicu sa CD key-em, i iznad pise "Windows XP Professional 1-2CPU".

key je lijepo citljiv, sve 5. takoder imam OEM instalacijski CD od XP-a koji je primio doticni key sa laptopa 5/5, tako da pretpostavljam da je sam key - ispravan, vazeci? no, to nije pravo pitanje, nego:

da li su ovakvi vindovsi ispravni/legalni u svakom pogledu? tipa, da li laptop moze biti negdje npr u kaficu za potrebe ljudi bez straha od provjere inspekcije?
da li sami vindovsi mogu ici "uz laptop", bez obzira na vlasnika?

mozda glupava pitanja, ali me zanima jer sam u takvoj situaciji. naravno da je drugacije kada imas svoje vindovse koje lijepo kupis/prijavis na xyz ime, ali u ovo nisam previse upucen.

zahvaljujem na svakoj provjerenoj informaciji i slicnom iskustvu .

EDIT.

takoder sam maloprije aktivirao vindovse, jer su naravno odmah izbacili poruku da imam jos 30 dana do aktivacije. instalirao samo driver za mreznu, spojio laptop, klinuo i dobio poruku "thank you! you have successfully activated your copy of windows". da li je to to? sve legalno, sada i ubuduce sto se tice OS-a?

Zadnje izmijenjeno od: Burko. 10.08.2011. u 23:57.
Burko je offline   Reply With Quote