Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 07.08.2011., 20:46   #5297
fanATIk
Premium
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Mejzlik Pregled postova
@Fanatik

Prvo je sto osobno nemam znanja za napravit zvucnicke kutije, a drugo je vrijeme kojega takodjer jos manje imam da bih se upustio u takvo sto. Imam drugi hobi koji mi je vazniji i ugodniji 10x od HiFi-a. Poslusam si tu i tamo svakakve gluposti, Floyde i to je to. Meni sasvim dovoljno.
Baš tako. Ja npr. imam i znanja a našao bi i vremena napravit zv. kutije. Ali nemam volje, nisam se našao u tome. Imam drugi hobi, i dajem sebe u njega. I naravno da ću si kao takav otić u dućan i kupit zvučnike i tu priča za mene završava.

Citiraj:
Fliko ima volje puno, i zeli poboljsati vec postojece stvari. Iskreno cudi me zasto nije krenuo slagati nesto od nule? Jer mislim da je puno tog naucio od citanja i proucavanja po raznim forumima i internetu...
Po meni, tebi Flikomanu je preuredivanje komponenata kojih imas, postalo hobi. Preporucio bih ti da krenes sa necime od nule, jer ovako prepravljajuci ''tudje'' HiFi komponente mozes ici u nedogled. Znam i sam da uvijek ima mjesta za bolje i skuplje, u svakom hobiju dosada mi je tako bilo, ali probaj krenuti od nule, kada te vec toliko zanima moddanje, lemljenje itd...
Pa vjerujem da će i to doći s vremenom. To i je najveći gušt u svemu, napravit od nule nešto vlastitim rukama. Mada, da je i išao radit npr. DAC od nule, šta misliš kakve bi komentare dobio na ovom forumu? Kakav ti je to džumbus od kablova, ružna ti je kutija, ta ti je shema bezveze i slično. Nikog nije briga kako to zvuči, iako je ovo kakti HI-FI podforum.

Citiraj:
Sto se tice ukusa koji je Fliko imao prije godinu ili koliko vec, o tome je stvarno glupo i blesavo raspravljat. Covjek slusa sto mu pase, danas ovo, sutra ono. O ukusima se ne raspravlja. Siguran sam i svjestan toga da filharmonija moze najbolje docarati kvalitetu HiFi zvuka, ali tko ce to slusat 2-3h? (svaka cast izuzecima)
Baš tako.
Citiraj:
Autor NITROS Pregled postova
dečki istisnuli ste mi pitanje

Imam Rega Brio 3 i napravio sam veliku grešku što nisam uzeo Mira s daljinskim. Sad me zanima koliko bi se cijenio uređaj star godinu i pol dana?
Zar ne misliš da si malo fulao podforum? Iako je ovo kakti hifi... Mislim da bi bolje prošao s odgovorom na tržnici. A i da ne govorim kako postoje puno kompetentniji forumi za to pitanje.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Opet. Na toj strani nisam napisao da nema razlike već da postoji ali je neće skužit svaka šuša. Dakle posve drugi kontekst.
Pročitaj post par puta ako treba
Pa znam da je neće skužit svaka šuša, u tom se slažemo apsolutno. Ali vidiš da postoje ljudi koji su u tome, i koji će skužit razliku. Placebo ili ne, zabole me. Ja sam riknuo od smjeha kad sam pročitao nedavno ovdje (bio neki link da ga ne tražim) kak su na nekom hifi showu na neke zvučnike metnuli produžni kabel za kosilicu. I još se neki lik našao hvalit zvuk te je govorio da su mu zvučnički kabeli jako poznati.
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Ova teme se pretvorila u "Fliko DIY", a to nikako nije dobro jer on to sto radi ruku na srce i nije bas nesto. Ok, dečko zeli i trudi se, ali daleko je to od nekog postenog rada.
Ne, ovo se pretvorilo u "Pljuvanje po Flikovom DIY". Ali ti naravno znaš da taj njegov DAC ima gori zvuk nego što je imao prije i naravno znaš da njegovi zvučnici zvuče loše s obzirom na lak. Iako ih nisi imao prilike poslušati.

Citiraj:
Nitko njega ne pljuje ni omalaovazava njegov rad...
Oprosti, ali ti si prvi u tome.
Citiraj:
...ali jednostavno nemogu se slusati i razmisljanja i savjeti od dečka koji je do nedavno imao Z5500+Z2300 u 6 kvadrata, a danas cuje razliku izmedju dva kondanzatora u poprilično slozenom sklopu.
Pa ko te tjera, imaš ignore gumbić. Bitno je da si ti (kao i svi mi osim Flike) rođen kao hifi guru i oduvjek si imao ultimativni hifi sustav te si oduvjek slušao samo kvalitetnu mjuzu na kojoj si mogao čut kako tvoj sustav perfektno zvuči.

Citiraj:
Konkretno ova rasprava je opet počela nakon sto je on predstavio svoj mod DAC-a. I sve je bilo ok dok nije počeo srat o kondenzatorima.
Naravno, upleteni UTP kabel će uzrokovati drastične promjene u zvučnoj slici zvučnika, neki drugi kabel će dat topliji zvuk, tamniji, whatever, ali izmjena elektronskih komponenti, nema šanse.

Citiraj:
I taj njegov stav, prije godinu dana lupa gluposti, a danas je DIY HIFI guru. Jea vrajt
Jel se on negdje busao, hvalio, predstavljao se nekim guruom ili je samo stavio pokazao svoj projekt. Šta čovjek na ovom forumu mora pitat za dozvolu da predstavi svoj DIY? I umjesto da bude pozdravljen, biva popljuvan.
Ajmo sad isprdat sve na case moddingu koji su se pokušali dirnut u sveti gral nedodirljivog tvorničkog pc kućišta.

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Samo sam glasno razmisljao, ako je tvorac slozio ovakav uredjaj, smatram ga vrlo strucnom osobom i pretpostavljam da zna i da postoji razlog zasto je ugradio bas odredjenu skupinu elekt. komponenti.
Siguran sam da se nije vodio potrosackom politikom.
Tu se varaš, svi se proizvođači vode potrošačkom politikom. I tebi je u poslu kojim se baviš cilj da zaradiš. I opet ponavljam da skuplje ugrađene komponente čine konačni proizvod boljim, ali i skupljim. Pitanje je da li postoji tržište za to? Kao da Clio nakrcaš hrpom opreme, uber motorom itd. Koliko ćeš ih prodat? Malo. Dok prodaja običnog ide solidno. Tako i ovdje, taj DAC je vjerojatno mogao i tvornički bit nakrcan uber komponentama ali pitanje je koliko bi ih prodao. Zalud ti vrhunski DAC kad su ti police pune neprodanih primjeraka jerbo koštaju masu para.

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Aj mi sad reci, zar nebi dobio puno veci pomak u zvuku kojem on toliko tezi, da je sredio sobu i zvucnicke kutije?
Zamjenom komponenti je dobio 2% ako i toliko, vrlo vjerovatno ce biti neprimjetno, a tretiranjem sobe i sredjivanjem stolarije bi dobio 55%
I to mu je savjetovano minimalno 20 puta kroz cijeli topic!
Pa ko zna, možda čovjek i je sredio sobu, ali mislim da ni ja nebi imao volju na ovom forumu nakon svega ovoga stavit sliku tepiha. Koje bi to onda tek pljuvanje bilo... Te ne valja ti uzorak, te tkanje je loše, šta nije bilo plavog...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 07.08.2011. u 20:58.
fanATIk je offline   Reply With Quote