Citiraj:
Svakako bih htio napomenuti još sitnicu. Nisi spomenuo imaš li vjetra u kućištu, jer ne može se procesor hladiti vlastitim vrućim zrakom.
|
Ma kuciste mi je totalno otvoreno i drzim ga odmah kraj monitora, ali sad vise nije bitno cjelo popdne sam prcko dok napokon nisam
uspio. Pa da ukratko objasnim sta sam radio.
Prvo sam isao mjeriti voltazu koju vent dobiva sa maticne znaci crna i crvena zica 12.2 volta konstatan napon. Mjerim crvenu i plavu napon 1.8V na 50C napon na plavoj skace na 3.7V i vent se vrti na 100%. Sada iskopcavam vent sa maticne i prespajam crnu i crvenu zicu na 12V izvor tj. na molex utor sam si spojio, a ostale 2 ostavljam slobodne tj. ostavljam ventilator bez regulacije i ocitanja brzine vrtnje.(Takodjer sam uzeo vent sa svog athlona x2 i stavio ga na ovaj cooler, normalno sam ga spojio na maticnu i pri 50C nije oso na 100%, znaci pretpostavio sam da je neka greska sa ovim ventilatorom sto sam dobio sa Phenomom x4, ali nisam htio rezat zice na tom ventu kad je s njime sve uredu, pa sam malo doradio ovaj novi.)Sada se vrti konstantnom brzinom kojom moze, sa 12V izvorom preko molex kabla. Igram GTA4 i temperatura mi se krece oko nekih 60C, ja sam zadovoljan jer temperatura mi je relativno normalna,
a buke vise nema. Za sada mi se cini kao privremeno rijesenje, ali mozda bude i stalno. Ipak preporucam ljudima da kupe neki kvalitetni aftermarket cooler i rijese se svih nevolja, a ne da se za*ebavaju kao ja.
Hvala svima koji su se ukljucili u ovu raspravu problem je rijesen.