Taj problem mi je jako dobro poznat i uopće nije rijedak, vjerovatno ti se i u Event Vieweru zapiše ID4101 warning ili nekak slično, bar je tako meni.
Kako me taj problem muči već neko vrijeme na potpuno novoj HD6870 kartici dobro sam izguglao sve moguće scenarije. Kako sam shvatio ovome problemu su u 90% slučajeva krivi driveri i Windowsi koji bespotrebno aktiviraju Timeout Detection and Recovery of GPUs, kao što si i sam rekao reinstalacija starijih/novijih drivera nije pomogla. Postoji i mogučnost isključivanja Timeout Detectiona preko registrya no iako svugdje piše jednak postupak kod mene to nema efekta.
Zanimljivo je to što je kartica 100% ispravna jer je na malo žešćem testiranju kod frenda na jako sličnoj konfi bila tjedan dana bez tog problema, sve ostale komponente sam isto testirao i sve je ok, također nakon čiste instalacije Windowsa i najnovijih drivera taj problem se vrati već nakon dan ili dva.
EDIT: Eh da, zaboravih napomenuti, meni je na HD6870 to prestalo u novoj SB konfi dok u staroj (u kojoj se to i događalo) sasvim normalno radi GTS450. Zaista čudan problem.