Citiraj:
Autor Rain Man
Ja imam upravo takva klijesta. Gore pise "Oubaotool". Nabavljene su za povremena krimpanja RJ11 i RJ45. Iako sam bio sumnjicav prilikom nabavke, pokazala su se za sad ok. Od do sad nekih dvadeset RJ45 i nesto RJ11, svaki je bio zakrimpan bez greske. Znam da je premali statisticki uzorak za proglasit ih dobrima al opet, za te sitne pare i to je ok. 
|
Ja sam se namučio snjima, najveći nedostatak je što nemaju zapinjač (ratchet) pa svaki krimp ovisi o pojedincu i snazi koju je primjenio. Sa zapinjačem to je regulirano preko zupčanika pa je praktički nemoguće previše/premalo stisnuti kliješta.
Sa ovim Oubaotoolom su mi napukli konektori kad sam previše stisnuo ili ako sam premalo stisnuo nije bilo kontakta... odustao sam nakon dva dana. A kad se pogleda i cijena konektora od ~1kn kom nakon desetak fulanih krimpova progutao si trećinu troška alata, da negovorim kakva je pouzdanost tih kabela kad ti je alat funky
Slažem se da su za 30kn OK za kućnu upotrebu ako se dobiju upotrebljiva, moja su bila van centra vidljivo, srećom konektor je imao malo lufta kad se stavio u čeljust pa se moglo koliko-toliko kompenzirat za offset zubi.
Vjerojatno bi radila bolje kad bi ih netko presložio, ali za 30ak kn nabavne cijene to jedino ako netko prihvati izazov
Koliko vidim može se za 150kn nabavit Transmedia TW 4-8 kliješta kod nas. Imaju ratchet i puno su bolji izbor od ovih Oubatool isl. Izgledaju ovako>