Citiraj:
Originally posted by Sky
I ti vjeruješ tim temperaturama? LOOOOL!!!!
|
A zašto ne ?
Svi programi mi prijavljuju isto (sandra,MBM,speedfan,everest) i podaci se poklapaju sa onim u BIOS-u , osim toga kad otvorim kučište hladnjak je na dodir hladan (!) ne mlak ili topao nego baš hladan (naravno u 'idle ' modu). Ista stvar je sa chipsetom i grafičkom na kojoj je Zalmanov ZM80D-HP pasivni hladnjak sa dodatnim 80mm ventilatorom ZM-OP1.
Kučište ima 2 x 120 mm ventilatora postavljena nasuprot jedan drugom tako zrak usisan od naprijed prolazi kroz kavez sa diskovima preko grafičke i chipseta i izlazi van , a zrak od freezera izbacuje 120 mm ventilator na napajanju.Na vrhu kučišta postoji još jedan 80 mm ventilator koji služi za izbacivanje toplog zraka koji se nakupi u gornjem dijelu ali sam ga isključio jer mi trenutno stvarno ne treba
Svi ventovi su spojeni preko Aerogatea 1 i držim ih na minimumu (osim kad igram igre). Nakon cijelonoćnog igranja Far Cry-a (5-6 sati bez prestanka) temperatura je oko 35C i to je maximum koji sam dosad vidio.
Možda se varam i temperature stvarno lažu ali mislim da možda podcjenjuješ utjecaj dobrog (prostranog) kučišta sa pravilno raspoređenim ventilatorima na utjecaj hlađenja kompa....?