View Single Post
Staro 18.07.2011., 14:22   #1
shoki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2004
proc se pregrijava?

pozdrav
dakle, imam problem.
u burazovoj kanti sjedi athlon x2 5000+, u nekoj gigabyte ploči (napišem točno akd dođem doma).
Problem su se počeli javljati prije koji mjesec. Komp bi se jednostavno ugasio pri većim opterećenjima. Npr, filmovi, surfanje, sve ok. Kresni npr eve online, radi, ali gledaj film u VLCu dok igraš Eve - krepa.
Prvo smo bili zbunjeni jer je hladnjak ( box) bio hladan. No vrag nam nije dao mira, pa smo ga skinuli, maknuli ono sranje kojim se hladnjak zalijepi na proc, fino očistili, promijenili pastu i presto! Komp opet radio ko urica.
I bilo je dobro, par mejseci.
Sad je opet počeo zajebavati: jedad Eve klijent, sve pet, dva klijenta, krepa unutar 15 minuta. Witchera (prvog) recimo ne mogu igrat ni 10 minuta.
Problem je u tome što se, čini se, proc opet pregrijava, ali sad se ta temperatura prenosti na hladnjak. Kad komp krepa, hladnjak je vruć, bios kaže skoro 70 stupnjeva.
U čem je sad problem?
Prašine nema, onaj drekec mali puše po ježu. No čini se da ga nekak baš i ne hladi... A kak je radio do sad?
jel problem u procesoru da se počeo pregrijavati? ili možda u ploči, koja pokušava kontrolirati okretaje? (nije, isključio sam to u BIOSu)
onak, nije nam jasno
pa ako netko ima kakvu ideju...