View Single Post
Staro 16.07.2011., 15:18   #6
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor sina xx3 Pregled postova
Itekako je tako!,..nepričam to zato što sam to pročitao već me i moje iskustvo sa OCCT-om nažalost naučilo pameti.
U real-lifeu ne postoji situacija gdje će se GPU,CPU,PSU ili memorija toliko opteretiti kao pri testiranju sa OCCT.
Nažalost zahvaljujući OCCT-u osobno sam spržio jednu 4870 (izgorili VRM-ovi jer sam stavio kvalitetan aftermarket cooler koji ih nije adekvatno hladio ali glavno da je GPU temp bila 18C manja) i Chieftec 500W koji se toliko zagrijao da se komp samo zgasio i to je to, (hvala Bogu da Chief nije potegnuo ploču ili nešto drugo sa sobom).
Dakle rezime,..oprez dok koristite OCCT test i obavezno pratite temperature jer će dotični test maximalno i do krajnjih granica opteretiti komponente koje testirate.
Konfiguracija mora radit stabilno i dobro bez obzira na opterećenje, dakle i onda dok su sve komponente na 100% u real-life je teško postić i da cpu i gpu i disk i ostale komponente rade na 100% istovremeno e zato postoji occt i sl.
Dok su sve komponente pod max opterećenjem potreba snage koju daje napajanje je naravno veća ali PSU to mora izdržat ako je u potpunosti ispravan i dobro dimenziran
Psu mora bit dobro dimenzioniran jer ukoliko nije desit će se ono što se desilo tebi
Vram si si sam spalio svojom greškom a isto bi ti se desilo i bez occt prije ili poslije
A niti jedan program ne može opteretit bilo koju komponentu 110% ukoliko ona nije oc.
Dakle occt(ili bilo šta drugo) može ako znate što radite, u protivnom možete napravit štetu na jednoj ili više komponenti
Sa rezime-om se u potpunosti slažem

3d mark nisam dogo koristio i neznam koje su promjene u novijim verzijama ali ako se ne varam 06 je benchmark program koji testira prvo 3d zatim procesor tj testira ih odvojeno a samim time nije izbor za testiranje PSU-a.

Zadnje izmijenjeno od: Alvin. 16.07.2011. u 15:27.
Alvin je offline   Reply With Quote