View Single Post
Staro 15.07.2011., 13:30   #11778
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor C.J.B. Pregled postova
Da, ali nije isti unos energije pri istoj kadenci i omjeru na 29" i 26"
Dakle nista manje energije ti nece trebat da odrzavas 30km/h na 29er-u.
Zaključak je da onda veličina kotača ne utječe na ama baš ništa oko brzine, već si sa većim kotačima samo sporiji i tromiji, ne pređeš istu udaljenost brže i samo se više umoriš ?
Citiraj:
Kad vec spominjes cestovne bicikle i kotace.. Znas li zasto se na trkacim biciklima koriste 700c obruci, a na nekim triathlon 650c?
A i obujam kotaca sa gumom na specki je gotovo jednak onome na 26" monticu.. tak da..
Ne znam za obruče.

Što se tiče gume na specki i MTB-u - dal onda i na MTB-u imaš 1" gume ili podrazumjevaš da je na MTB-u 2.7" Nokian guma ?
Citiraj:
Ja navedem 6 negativnih strana, ti se fiksiras za jednu koja je zapravo trivijalna ne znam tko slabije vidi..
od male ponude - Svaki dućan kod nas može naručiti bilo koji bajk za koji su zastupnici. Misliš da Ciklocentar neće imati sljedeće godine Konu Satori za naručiti ? Ili da Keindl nema 29" modele u ponudi ?

vece tezine kotaca - razlika u težini između 2 ista wheelseta (istog proizvođača) između 26" i 29" je kod Sun Ringle-a 100g, kod Fulcruma isto tako 100g.

tromosti i sporosti u odnosu na 26" - ok, tromiji jesu.

slabijih kotaca zbog duljih zbica - ok, za skokove nisu. Jel na Sljemenu ima ogromnih skokova ?

nisu za nize vozace - standover je prevelik ? Da je tako, kepeci bi se vozili onda na 20 ili 24" bajkovima. Ali ima ih i na 26", jel, a bome i na speckama sam vidio ekipu.

Naprosto mi je onda nevjerojatno da svi proizvođači štancaju 29ere u par varijanti (HT i FS), a realno na 10 loših strana ide samo jedna pozitivna ?

Mislim, razumijem ja vas. Tako su pričali i za bajkove sa preko 100mm hoda, za fulke, za karbonske rame (bilo MTB bilo cestove).

Jel itko osim mene barem probao 29era ?