Citiraj:
Autor C.J.B.
Zasto mislis da veci kotac "ide" brze?
|
Ne znam, ja sam jednog probao davno i fino je išao. Brzine su definitivno bile veće. Ubrzanje nije, ali brzina s kojom sam se vozio - jest. Vjerojatno jer sam na istoj kadenci i istom omjeru imao veći kotač, pa više prođe za jedan okretaj pedala.
Jebiga, da nije tako, Tour de France bi se vozio na 24" kotačima i slick gumama jer su još lakši od 26/29".
Citiraj:
Autor 2 die 4
@Vuco, 29eri su samo prodavanje magle, još jedan marketinđki trik eto zato jer mogu.
Dakako ovo je samo mišljenje, ali činjenica je da ga djeli većina, pa vidio si na DB-u od nekih koji se bave XC-om kaj vele o 29erima, a i u razgovoru s nekim serviserima sam došao do spoznaje da ti kotači uopće nisu 29" već su 28" (izmjereno u servisu) a onda je još guma 1" pa oni to zovu 29er !!!!!!
Samo ti ostani na 26" tu si doma, a i znaš onu, "if it ain't broke, don't fix it"
|
Eh, di bi ja bio da slušam ekipu sa dropbike-a, vjerojatno bi sad imao Elixire za kočnice

. Nego, jesi probao izmjeriti ikada 26" kotač

, kaj misliš da on ima 26" (moj XM317 obruč je 559x17) ?
Citiraj:
Autor C.J.B.
Jedina pozitivna stvar koje se ja mogu sjetit jest lakse savladavanje prepreka.. i veca je gazna povrsina pa je ajde stabilniji..
Negativnih hvala bogu ima dosta... od male ponude, vece tezine kotaca, tromosti i sporosti u odnosu na 26", slabijih kotaca zbog duljih zbica, nisu za nize vozace, a i ruzno izgledaju na kraju krajeva 
|
Vidim ja da vama najviše smeta to što su Vam ružni i da teško dalje od toga vidite.