View Single Post
Staro 13.07.2011., 13:11   #1
magnus
Premium
Moj komp

magnus's Avatar

Datum registracije: May 2011
Problem: PC se resetira prilikom opterečenja

Kao što i sam naslov kaže pc mi se resetira kada ga opteretim. Konkretno kada pokrenem igru nakon par minuta kompjuter se resetira i nakon toga prilikom ponovnog pokretanja ne upale se sve komponente kako bi trebale nego se 3 - 4 puta sve upali na par sekundi i ponovo ugasi. to sam primjetio po ventilatorima da ih zavrti pa ugasi i tako par puta. kada sam malo bolje pogledao tako je i sa ostalim komponentama spojenim na matičnu ploču. Tek nakon toga opet normalno boota windowse. Prilikom normalnog rada odnosno kad kompjuter nije pod velikim opterečenjem sve radi dobro. Probao sam instalirati druge windowse ali ista stvar. Imao sam win 7 64 bit pa sam sad instalirao xp 32 bit ali nista se nije promijenilo. Temperature su sve u granicama normale. U full loadu temperatura procesora je 41* a graficke 48*.
Nakon toga sam mislio da je napajanje problem ali testirao sam ga i napajanje je dobro. Napajanje je Antec 500w i trebalo bi biti više nego dovoljno za moju konfiguraciju. Ostale komponente su: Asus 5pqpl-am, graficka je ATI HD 5750, ram 2X2GB DDR2 800MHz, procesor je Intel E3400.
Nakon toga sam isao testirati rame sa Memtestom i tu je sad nastala cudna situacija. Kada su rami spojeni paralelno znaci oba dvije plocice spojene skupa memtest mi javi 3 greške. Kada testiram svaku pločicu zasebno nema grešaka odnosno memtest kaže da su rami dobri. Dali jemoguče da je problem što se rami ne slažu međusobno kada ih se optereti ili možda matična radi probleme. OD tog silnog testiranja nisam više pametan. Premda probao sam izvaditi jednu pločicu rama i pokrenuti igru i opet se kompjuter resetirao, isto tako sam probao i sa drugom pločicom i opet reset. Rami nisu od istog proizvođača jedna pločica je Transcend dok je druga Apacaer. Latencije i frekvencija je ista kod oba rama.
Molio bih vas za pomoč ako je netko imao sličnih problema da pomogne oko ovoga. Hvala vam.

Zadnje izmijenjeno od: magnus. 13.07.2011. u 13:24.
magnus je offline   Reply With Quote