View Single Post
Staro 13.07.2011., 12:55   #1
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Scythe KazeQ 8 dojmovi

Budući da mi je na dosadašnjem KazeQ panelu riknulo 3 od 4 kanala(moja greška-delta fan i sl. egzibicije), morao sam potražit nešto slično bez ekrana, lampica i ostalih bling bling dodataka.
Malo pregledao ponudu i vidim da je Scythe izbacio nove serije KazeQ potencimetara sa 8 i 12 kanala.
Danas sam ga ugradio, pa ću ga barem usporedit sa KazeQ-4 kanala.

Dakle, prvo link..http://www.scythe-usa.com/product/Fa...nconKQ3.5.html

Pakovanje standardno za Kaze uređaje, kutija, pjenasta zaštita, Kaze panel, 8x 3pin kabla za ventove, jedan molex za napajanje, 4 vijka za montažu.
Panel je 3,5" i to je jedino što mi smeta, jer su zbog dimenzija gumbi potencimetra malo nagurani jedan do drugog, al nebi trebalo stvarat probleme većini korisnika, osim ako vam je šaka kao lopata, a prsti kao kranjske kobasice i potreban je adapter za montažu.

Montaža lagana, spojio sam 6 ventova ukupno - 2x noctua na CPU cooleru(120 i 140mm), 1x 120mm Coolermaster sickleflow 2000RPM blue led i 3x 180mm Silverstone airpenetrator.
Na ovom panelu je Scythe napokon ispravio grešku i jedinu manu KazeQ4 potencimetra, a to je da se sada napokon ventovi mogu potpuno ugasiti, što se prije nije moglo nego bi se mogli samo smanjiti na minimum okretaja ili nekih 4-5V.
Svaki od kanala ima pripadajuću ledicu, koja se pali i gasi ovisno o tome jel vent vrti ili ne.
Gumbi su dosta čvršći nego na 4 kanalnoj verziji, pružaju veći otpor pri okretanju.

Za sada prezadovoljan, cijena u Linksu 179kn, gara godinu dana.

Zadnje izmijenjeno od: BojanZD. 13.07.2011. u 13:37.
BojanZD je offline   Reply With Quote