Što mi je danas ovaj Nik napravio, to nisu istine. Jel, krenuo ja na, misleći bit će ugodna vožnja, malo se propuhati i tako to.
Od tunela je postalo gro ugodnije za voziti se, a kako smo se penjali, bilo je sve bolje - sunce nije uopće pičilo u nas, zrak za disanje i vožnju odličan, stali na kratko na Adolfovcu i kod Tigrovog oka, tempo lagan da se može pričati cijelim usponom, a opet u roku sat vremena bi se popeli da smo po Lojsteku nastavili do vrha. Kod Tigrovog oka izvor curi ko veliki, veli Nik bolje nego na Lojsteku. Nismo išli desno prema Puntijarci, propade plan, rekao mi Nik pokazati stazu do Hunjke od Lugarnice i stvarno staza je vrh. Puno bolje od 26-ice do Hunjke.
Kod Hunjke na 20tku koja ima fenomenalne djelove. Nova mi je staza pa mi je Nik malo bježao, a pred Njivicama sam ga izgubio iz vida. Od Njivica starom 20tkom do kraja, slalom i jurnjava i pol. Naravno, pita Nik oćemo na dotku, ja budala reko ajmooooooo

. Na Dotki mi pokazao onu strminu i vjerujem da kad je blato da je to tamo zabavno. Kroz Dotku smo projurili doslovno, izašli van kod parkinga, ja reko, odo ja Nik, razjebo si me skroz na skroz sa ovom jurnjavom. Oće on meni pokazat Maksimir. I tamo smo zaprašili rutu. Nisam valjda u životu tak brzo prošao Sljeme, Dotrščinu i Maksimir. Par puta sam skoro izdušio, dok mi se frend Nik smijao.
Uglavnom, vožnja za 10.
Ovo je bio poprilično dobar test za transverzalu.
I da, dogovor za TRANSVERZALU je pao - subota, 16.07.2011., tunel 8h ujutro.
Tko želi nek nam se pridruži.
Ruta je djelomice nepoznata. Ne znamo hoćemo li preko staze 44 od Hunjke do vrha ili 26-icom. Ili ćemo pak preko Puntijarke i Tigrovog oka (jer tamo još ima izvor koji ima vode

). Ostalo je poznato: Bidrovečki makadam do Gorščice, staza 1M (ili 23) do Hunjke, od Hunjke nekako do vrha, od vrha 26icom do Grafičara i tamo 8icom na Ponikve gdje ovisno imamo li vode ili ne, punimo na Jambrešakovom vrelu ili idemo odma do Kamenih svata. Od tamo, ja se nadam da ćemo se spustiti (da ću ovaj put pogoditi stazu) do Susedgrada.