Za probu možeš i sa SX763 kao 1. uređajem, mada bi ga ja izbacio iz "priče" u tvom slučaju. Otvori web konfig i u Advanced - Internet Connection postavi:
- Connection mode = Connect manually (tada SX763 ostvaruje Internet konekciju samo kada u njegovom web konfigu pritisneš Connect, ovo ti treba jer će to inače odrađivat DI-804HV)
- PPPoE pass-trough = On (ova opcija baš omogućuje DI-804HV da ostvari konekciju)
- ugasi mu wireless (nećeš ga koristit)
- Lan - DHCP Server = Off (također ne treba)
Upri OK i neka uređaj spremi postavke, vjerojatno će odradit i reboot.
Potom spajaš, adsl linija > SX763 (ovo imaš već sada) > Lan1 mreža > WAN DI-804HV,
kompove na Lan1 - 4 od DI-804HV.
Ako je po defaultu / manualu onda je web konfig DI-804HV na 192.168.0.1 ili 192.168.1.100, postavki ima "malo brdo":
a) možeš probat odradit wizzard, postavke imaš niže, preporuka odradi sve pješke tab po tab
b) Home - WAN
- odaberi PPPoE
- odaberi Dynamic PPPoE
- unesi user / pass svoje internet konekcije, vidi ugovor
- Maximum Idle Time=15
- MTU=1492
- Connect mode select=Always-on ili Connect-on-demand, po želji, ja preferiram Connect-on-demand
- ostalo kako je + Apply
c) Home - Lan
- može ostat kako je, ip uređaja
d) Home - DHCP
- DHCP Server=Enabled
- tu kasnije možeš (ako treba) manualno definirat DHCP Serveru da određenom kompu po MAC adresi dodjeljuje točno definiranu ip adresu, dobiješ istu stvar kao kad na kompu sam definiraš fiksnu ip adresu
e) Home - VPN
- VPN = Disable, makni kvačicu, ne koristiš
f) Advanced - Firewall
- upali Firewall (Enabled)
g) Tools - Time
- Enable NTP
- odaberi GMT+1
- ove postavke za datum / sat nisu nužne ali pomažu lakšem praćenja logova ako bude trebalo pratit šta se dešava
To bi bile osnovne postavke, otvori drugi tab web preglednika i isprobaj pristup Internetu.
Ako ti treba otvorit web konfig SX763 zbog nečega onda privremeno spoji Lan kabel sa kompa u Lan2 od SX763.
That's all for now.