Citiraj:
Autor skyman
Pravo pitanje je tko je tebe tako dezinformirao, crossflow fanovi inače ne nalaze svoju preveliku korist osim ako koristiš corssfire i sli..negativna je strana što uvlače dosta prašine u kućište kao i fanovi na podu al za fanove na podu se bar jednostavno riješi removable dust filter..sickleflow fanovi su sve samo ne dobri fanovi što se tiče buke..da ne spominjem clicking zvuk koji ispuštaju (imao sam i stariju i noviju ediciju)..da doista imaš tihu konfu itekako bi ih čuo..to za potenciometar isto glupost..da baš je jednostavno npr. kad želiš zaigrat igru ili pokrenut zahtjevniju aplikaciju na brzinu otvorit kućište i prespojit sve ventove sa 7V na 12V ili sa 5V na 7v ..valjda je logično da kad švrljaš po netu, slušaš muziku, radiš u officeu da su ti ventovi na minimumu i da je tišina na prvom mjestu a kad pokreneš zahtjevniju aplikaciju izdvojiš 2 sekunde vremena i namjestiš ventove kako hoćeš na potenciometru...pa sad ti malo razmisli koliko je suludo uložit čak i u najjeftiniji pot
|
1. Na kejsu imam filtere na sve i jednoj mrežici od naprijed i sa strane (dakle na usisu) = no dust
2. Naravno da fanovi nalaze svoju veliku korist ako sam spustio temp. grafe 5° idle i 10° load

(i ako mi proc na max opterećenju radi na 5-6° manje)
3. Sickleflow ne znam kakve si ti imao, ali moji niti su bučni niti klikaju
4. Komp mi radi 24/7 već godinama, isprobavao sam milijun kombinacija, gejmam svaki dan i sasvim dovoljno je da kejs ventovi rade na 7V, tako da ti ova sva spika o radu u officeu pa prelasku na neku zahtjevniju aplikaciju (npr hebem se s obradama videa sa dvi kamera) pada u vodu jer nemam s ovim setupom ama baš nikakve potrebe prespajat ventove ili ih regulirat potenciometrom (na cpu je pwm vent reguliran od strane mbo).