View Single Post
Staro 05.07.2011., 17:53   #180
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Ko je tebe dezinformirao tako....
Ajde malo proguglaj za šta ti je koji otvor za vent na cm590
Btw - bočna dva otvora su ti za upuh također
Koristim samo jedan i to da udara po grafi (dobio sam 5° manje temp. grafe u idle-u a pod opterećenjem 10).
Naprijed dva za upuhivanje, gore 1 (od dva moguća) za ispuh i jedan zadnji isto za ispuh.
Sve su cm ventovi, kako koji modeli, ali najzadovoljniji sam sa zadnjom akvizicijom - cm sickleflow 120 - priličan cfm, a na max okretajima se jako malo čuju, uopće nisu glasni kako sam mislio da će biti.
Potenciometar za ventove na kejsu je suluda stvar, i sam sam ga htio uzeti, ali daleko jednostavnije rješenje je uzet za 6kn adapter za 7v i to je sasvim dovoljno da bi ventovi na kejsu radili svoj posao kako treba a da ne rade na maxu nego na cca 2/3 od max broja okretaja, preciznije, sickleflowi na 2000 na 12v, na 7v rade na 1200 o/min i tada su nečujni.
Pravo pitanje je tko je tebe tako dezinformirao, crossflow fanovi inače ne nalaze svoju preveliku korist osim ako koristiš corssfire i sli..negativna je strana što uvlače dosta prašine u kućište kao i fanovi na podu al za fanove na podu se bar jednostavno riješi removable dust filter..sickleflow fanovi su sve samo ne dobri fanovi što se tiče buke..da ne spominjem clicking zvuk koji ispuštaju (imao sam i stariju i noviju ediciju)..da doista imaš tihu konfu itekako bi ih čuo..to za potenciometar isto glupost..da baš je jednostavno npr. kad želiš zaigrat igru ili pokrenut zahtjevniju aplikaciju na brzinu otvorit kućište i prespojit sve ventove sa 7V na 12V ili sa 5V na 7v ..valjda je logično da kad švrljaš po netu, slušaš muziku, radiš u officeu da su ti ventovi na minimumu i da je tišina na prvom mjestu a kad pokreneš zahtjevniju aplikaciju izdvojiš 2 sekunde vremena i namjestiš ventove kako hoćeš na potenciometru...pa sad ti malo razmisli koliko je suludo uložit čak i u najjeftiniji pot
skyman je offline   Reply With Quote