View Single Post
Staro 05.07.2011., 14:57   #179
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Rain Man Pregled postova
Kod mene na CM590 prednja strane ja za upuh, a svi ostali otvori su ispuh. Mrezica je skinuta (dremelom otpiljena) sa svih izlaznih otvora i trenutno koristim samo jedan gornji i zadnji otvor na kojima su zalmani f3. Gotovo da nemam problema sa prasinom. Jednom godisnje radi reda kompresorom ispusem komp.

I naravo za tisinu, potenciometar je nuzan, pogotovo ako ce se trebat na brzinu podesavat brzina vrtnje venta. Kad komp nista znacajnije ne radi, gotovo da se ne cuje.
Ko je tebe dezinformirao tako....
Ajde malo proguglaj za šta ti je koji otvor za vent na cm590
Btw - bočna dva otvora su ti za upuh također
Koristim samo jedan i to da udara po grafi (dobio sam 5° manje temp. grafe u idle-u a pod opterećenjem 10).
Naprijed dva za upuhivanje, gore 1 (od dva moguća) za ispuh i jedan zadnji isto za ispuh.
Sve su cm ventovi, kako koji modeli, ali najzadovoljniji sam sa zadnjom akvizicijom - cm sickleflow 120 - priličan cfm, a na max okretajima se jako malo čuju, uopće nisu glasni kako sam mislio da će biti.
Potenciometar za ventove na kejsu je suluda stvar, i sam sam ga htio uzeti, ali daleko jednostavnije rješenje je uzet za 6kn adapter za 7v i to je sasvim dovoljno da bi ventovi na kejsu radili svoj posao kako treba a da ne rade na maxu nego na cca 2/3 od max broja okretaja, preciznije, sickleflowi na 2000 na 12v, na 7v rade na 1200 o/min i tada su nečujni.