View Single Post
Staro 04.07.2011., 23:13   #11585
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Isao bi i ja.

Ali...

ne bi htio da se ubijem na usponu pa da se ne mogu vise normalno niti spustiti.

Na zapad sam se samo spustao pa ne znam kakav je visinski profil staze, a prema zapadu ima jedan dio di se treba gurat bajk uzbrdo i ima dosta dijelova di se ide gore-dole

tak da ja bas i ne bi racunao da nam treba 7-8h voznje

prije bi rekao jedno ~12h voznje
Ne možeš tu vožnju gledati tako, IMHO.

To je normalna all-day vožnja i iskreno ja nisam siguran hoću li uopće spuštati sic na spustu. Tu se ide polagano gore i dolje, pokušava se sve odvesti, a ne na usponu biti 4h i onda se odmoriti na vrhu 2h, da bi na spustu uživao 20min . Jer tak bu nam stvarno i trebalo celi dan da se to otpelja.

Spusta ima manje i to rekao bih primjetno. Jedini duži spust je onaj od vrha do Ponikvi i par km od Kamenih svata pa do Susedgrada/Podsuseda/Bizeka, ovisi gdje završimo .
Sve ostalo jači uspon od par sto metara što će se valjda nekako izdržati ili uspon po takvom terenu da ti se čini da ideš ravno (tipa 2-3-4 brzina iza).

Za one koji ne mogu, ima par "izlaza" - Hunjka pa 20-tka dolje, Puntijarka pa 18-20 dolje, vrh pa dolje nekom od brojnih staza (9, 12, kombinacije 57-ice) i zadnji izlaz su Ponikve, mada mislim da ima i nekih izlaza nakon Ponikvi, ali to ne mogu sa 100% sigurnosti reći.

Voda se može pokupiti na par lokacija - Gorščica (ako će raditi), Hunjka, Puntijarka, Stara lugarnica/vrh, Ponikve. A tu negdje i odmore napravimo i poklopamo.

Tempo na usponu 5-7kmh (to je ono, Lojstek 1 brzina, 70min), a dolje kak će ići. Nekak mi je glupo da se nosi 5kg štitnika i full face kaciga za 15min spusta na ruti koja ima 35km uspona. Pametnije je torbe napuniti sa vodom (bocama) i 2-3 sendviča.