Citiraj:
Autor Mr.Ex.President
Jel tada garancija ostvariva?
U praksi, znam da u teoriji ne bi trebala bit 
|
Ako nema fizičkog oštećenja je, ostvariva je. Ako je pak neki dio karbniziran ili se razletio onda je malo teže objasnit kaj se desilo. Sve ovisi kako ploča izgleda nakon toga i naravno o firmi di je reklamiraš.
Meni su recimo obje DFI uredno prošle reklamaciju jer nije bilo vidljivog fizičkog oštećenja, a MSI je bila testni primjerak pa me nije ni bilo briga što će reći.
Naravno prilikom reklamiranja praviš se tudum i kad te pita kaj ne valja s pločom ti kažeš ''crkla je i više ne radi''. Nikakve ''ja sam ekspert, znam kaj joj je, crkla je regulacija'' spike.
Citiraj:
Autor ukiy
Pa u jednu ruku to i zelim reci, nije bitno o kojem se procesoru radi, bitno je kakve si srice... ocito svi imamo razlicita iskustva, neka su pozitivna, neka negativna, ali istini za volju u svemu tome ima vise stavki koje mogu biti uzrok kvaru ploce pri OC-u, od neznanja, loseg napajanja, lose regulacije napona, same ploce, itd...
|
Ne smatram se laikom, kroz prste mi je prošlo jako puno 'ardvera. Napajanja kod mene doma kao i u labu nisu smeća, i vjeruj mi nije rijetkost da se razleti regulacija napona, ili čak spale +12V konektori na ploči.
Ne govorim o utjecaju sreće, govorim o svjesnom umanjenju rizika temeljenom na iskustvu mnogih korisnika.
Poučen time svakome radije savjetujem da proceve iznad 90W ne stavljana ploče s 4 phase regulacijom i ploče bez 8pin EPS konektora.
Citiraj:
Autor ukiy
a i siguran sam da dobar dio prodanih x6 procesora radi upravo na plocama sa 4+1 faznom regulacijom... bez problema...(dobar dio sam ih i ja slozio)  A malo je pretenciozno svaki od navedenih kvarova na ploci povezivati sa faznom regulacijom, ma kakva god ona bila..
|
Isto tako velik broj prodanih složenaca godinama radi na ''no name'' i ''šroteks'' napajanjima, znači li to automatski da je to dobar odabir za preporuku?
Znači li da je recimo napajanje od 150 kn na kojem piše 550 vata preporučljivo za napajat i7 940 + HD4890 samo zato što je kod mene uredno radilo? Bi li nekome preporučio HX450 da pogoni overclockirani i7 940 i GTX295 samo zato što je meni na testu uredno pogonio konfu?
Ne bi, iz tog razloga dajemo savjete da se ako je već moguće ne štedi na MBO.
Reci mi da li je jednostavnije dat još 100-200 kn za bolju ploču nego ovu nakon dan, dva, mjesec eventualno vadit, noit na reklamaciju i opet sve isponova slagat?
Ne kažem da će mu 100% ploča crknut, nego da postoji dobra šansa da kroz neko vrijeme crkne.