View Single Post
Staro 29.06.2011., 11:59   #4528
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Autor Glitch Pregled postova
Ne bih plazmu jer u onom najkritičnijem razdoblju kada ju treba razraditi (ako griješim, ispravi me, nisam pratio razvoj plazmi već neko vrijeme i ne znam kako sada ide s burn-inom) neću biti kući i koristiti će ju ostali ukućani. Radije bih da se ne dogodi burn-in iz bilo kojeg razloga.
Plus odsjaj stakla u dnevnom boravku sa staklenom stijenom ne bi dobro prošao.

LED vs LCD - prihvaćam sugestije, ne mora nužno biti LED no koliko sam shvatio nude kvalitetnije pozadinsko osvjetljenje (bolji kontrast) i manje energije troše. Ako neki LCD može ponuditi bolju sliku, slušam, ništa nije odlučeno još.
Razrađivanje ne znači ništa drugo nego ostaviti postavke na tvorničkim i gledati program tako neko vrijeme. Nove plazme su daleko dogurale što se tiče burn-ina i teško da će se pojaviti ako se na ekranu ne ostavi ista slika par sati. A i kada se dogodi vrlo vjerojatno će se isprati.
Osvjetljenje je puno bolji i opravdan razlog za odabir LCD-a, barem u tom cjenovnom rangu.

LED televizije su također LCD, samo se koriste LED lampe za pozadinsko osvjetljenje. Današnji LED LCD televizori su uglavnom sa Edge LED osvjetljenjem. To za proizvođačima ima dvostruku korist. Mogu svoj televizor reklamirati kao LED TV i uz to im ta tehnologija omogućava da naprave tanje uređaje pa se hvale kako je njihov TV cijeli inch uži od nekog drugog. Sve to za posljedicu ima lošiju kvalitetu slike u odnosu na plazmu. Pogotvo u ovom cijenovnom rangu.

Što se tiče TV-a. Uglavnom se preporuča taj LG ili nešto od Samsunga tipa c650 ili c5000.
cccp je offline   Reply With Quote