Citiraj:
Autor vekyyyOG
jeli svaki amd hladnjak mislim onaj lim bas lim.. jer je moj od intela imao kao bakreno dolje.. ali ovaj nema?
|
Postoji i bakreni koji ima heat-pipe.
Tvoj CPU s tim hladnjakom mora normalno raditi ali na normalnoj voltaži (mislim da je normalna 1.3V - 1.35V).
CPU voltaža od 1.424V je malo puno za taj CPU, pogotovo za ovak tople dane, da imaš neku normalnu ploču s normalnom regulacijom voltaže, a ne "Low", "Normal" i "High" spustil bi voltažu i sve bi bilo OK.
Pod pretpostavkom da je hladnjak očišćen od prašine, skinuta stara pasta s hladnjaka i CPU-a, stavljena nova u tankom sloju, hladnjak dobro leži na procesoru -> temperatura je morala nešt pasti.
Ova grafa ti solidno podiže temperaturu u kućištu, ak se igraš na kompu. Napajanje nije za rad na duge staze, pogotovo pri većoj temperaturi u kućištu.
Tvoja je
ova ploča? BIOS chip je u
socketu ili je zalemljen direktno na ploču? Dal je ploča pod jamstvom?
Trebalo bi staviti zadnju verziju BIOS-a kod nekoga na programatoru jer ti na ovom kompu to nebudeš uspio. Zatim BIOS chip vratiti na ploču, napraviti clr-cmos i vidjeti kakvo podešavanje voltaže daje nova verzija BIOS-a, ak je opet ista glupost nemam drugi savjet osim promijeniti ploču ili staviti bolji CPU hladnjak i staviti ventilatore na kućište, s tim da ne znam kolko ti bude CPU živio na toj voltaži.