View Single Post
Staro 22.06.2011., 12:11   #1
skare
Premium

skare's Avatar

Datum registracije: May 2008
(riješeno) ledice laptop problem

pozdrav!
imam hp-ov prijenosnik 8510p, nedavno sam ponovno instalirao
windowse 7, obično je uvijek sve funkcioniralo kako treba sa instalcijom drivera, ali se pojavio jedan problem.
potrebni driveri kao npr. quicklaunch su uredno instalirani.
1. ledica od wireless adaptera stalno svijetli, čak i kad pomoću alata
hp wireless assistanta isključim adapter. jedino kad u BIOS-u onemogućim adapter ne svijetli.
to se uredno registrira na taskbaru (na network i sharing centru) jer se izgubi konkecija sa ruterom.kako laptop ima onu senzornu traku sa dodirom prsta na wireless senzor ledica se ne gasi (prije te nove instalacije je sve radilo kako treba)
2. možda je problem što je verzija BIOS-a iz 2008 godine (68MVD F.15), ali barem na službenim stranicama nema mogućnosti za flashati BIOS novijom verzijom.
3. pritiskom na tipku caps lock ne pali se ledica na spomenutoj senzorskoj traci (prije se palila), već samo dobijem obavijest poviše taskbara (caps lock on/off), mislim da sam to dobio instalacijom bluetooth drivera, ali to nije toliko ni bitno.
4. funkcije mute on/off i volume +/- ne rade na spomenutoj senzorskoj traci između spoja ekrana notebooka i donjeg dijela kućišta gdje je tastatura.na pritisak prsta tih senzora ledice zasvijetle za trenutak i odmah se ugase
5. još jedna ledica koja nisam siguran što označava kraj wirleless adaptera prema desno se isto ponaša kao i ove dvije, na trenutak se upali pa se odmah ugasi (pogledao sam sad u manual to je hp presentation button sa led indikatorom)
6. pokušao sam troubleshootati problem u control panelu (devices & printers)
javlja da nedostaje keyboard filter driver, evo staviti ću sliku,

ovaj base system device driver sam našao, sad fali samo taj keyboard filter driver.
hvala!