View Single Post
Staro 11.06.2011., 18:44   #10999
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Jucer sam uspio dobiti ~150mm hoda kada sam skocio sa jedno pola metra na flat.

Preload je u desnoj nozi? Ak je, tam nemam oprugu jer je izvadjena, a jucer sam napumpo na 40Psi. SAG jos nisam izmjerio ali mi se cini da je unutar 25-30% sta oni preporucaju za freeride vilje.

Kada ispustim sav zrak iz desne noge onda mi vilja potone nekih 2-3cm tak da je ne mogu furat bez zraka.
Ne bih rekao da imaš hydrolock, već da najvjerojatnije imaš previše zraka koji se u vilji ponaša progresivno. Ispumpaj vilju, nek ti propadne i onda ju bottomiraj pa javi koliko je lako išlo.
Citiraj:
Preload je u desnoj nozi? Ak je, tam nemam oprugu jer je izvadjena, a jucer sam napumpo na 40Psi. SAG jos nisam izmjerio ali mi se cini da je unutar 25-30% sta oni preporucaju za freeride vilje.
Da, trebao bi biti na desnoj, ta u nju pumpaš zrak...

Kad ti vilja potone, jel ju nešto vuče prema nutra kad izvučeš na puni hod ili samo onak ima prazan hod? Znači, kad ti je preload ispumpan, digni prednji kraj bajka u zrak, izvuci vilju na puni hod i vidi dal se vraća, oboje u zraku. Ak ju niš ne vuče onda ti je najvjerojatnije ETA strana sa kraćom oprugom, pošto nemaš u desnoj niš. Možda se time da podesiti osjetljivost na male neravnine, al s time se treba dosta igrati. Imam ja dvije opruge za desnu nogu pa to neće bit problem probati. Inače, 2 opruge kod oprugara = 50kn.

Nemoj stavljati rjeđe ulje, možda je upravo to razlog zašto ti se eta vraća, a podešavanje rebounda bi trebalo raditi odlično (u mom slučaju radi super)

Citiraj:
Pa to je sam 2h posla

Malo da se odmoris od knjige i posla.
Nema radnog odmora dok učim, sorry.