View Single Post
Staro 10.06.2011., 20:50   #1
H@rdc0r3M1nD
Premium
Moj komp

H@rdc0r3M1nD's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Prije svega, ja sam prilican noob sto se tice mrežnih postavki...tako da svi oni sa tankim zivcima slobodno neka preskoce ovaj therad... Trebam pomoc...

O cemu se radi?

Prije 5 dana bila je velika grmljavina, ja nisam bio doma... Posljedice: unisten maxtv reciever, mrežna kartica jednog kompa...dok drugi komp uopce nemogu upalit... ocito napajanje crklo (jel moguce da crke jos nesto osim napajanja*?)...
Crkao mi je i stari dobri Thompson router...

I tu krecu problemi... danas dode gospodin iz T.coma donese novi router (taj Siemens) i novi reciever od max.a
Moj problem je u tome sto isto korisncko ime za net koristim na dvije razlicite lokacije... Znaci nekoliko dana u tjednu sam na jednoj, a drugo na drugoj lokaciji... do sad je to uvijek uredno radilo... gdje sam bio pristuan samo stisnem na 192.168.1.1 connect i router bi se uredno spojio (na jednoj lokaciji sam imao Thompsona na drugoj imam bijelu Kasdu).
Na lokaciji 1 na Thompsona sam imao spojen max tv i 2 kompa... sve bi uredno radilo kad bi usao na 192.168.1.1.... kad krenem na lokaciju 2 moram se odjavit da bi se tamo mogao spojit...to mi je bilo jasno...

Od danas vise nemogu nikako postavit tog siemensa da radi na ova 2 kompa na lokaciji 1... imam maxtv i net na jednom kompu... al sa drugim se nikako spojit...

JEL mi mozete pomoc (detaljno objasnit) kako postavit taj siemens da radi ko stari thompsom...znaci da na lokaciji 1 imam 2 kompa spojena na router i da istovremeno mogu na net... a kad odem na lokaciju 2 da onda mogu tamo normalno na net....

Znam da sam malo nejasno napisao, al izgubio sam cijeli dan sa svim tim a nista nisam napravio...

veliko hvala svima na konstuktivnim odgovorima.

Želio bi jos samo naglasit kako od dodatih routera na raspolaganju imam jednu bijelu Kasdu i jedan D-Link DI-804HV... Pa ako je nekako preko njih moguce ostvati istovremenu vezu na oba kompa na lokaciji 1...

iako mi je to glupo kad vec siemens ima dva porta iza....

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.06.2011. u 01:10.
H@rdc0r3M1nD je offline   Reply With Quote