Citiraj:
Autor sodom
pomoc!
imam ozbiljnih problema sa ovim novim 2x 6870 Twin Frozr 2 setupom, u pogledu iznimno previsokih temperatura. U idleu se penju do 65 stupnjeva u loadu su dosle do stotke.
Hlađenje kućišta molim nemojte dovoditi uopče u pitanje jer vjerujte da sam tu apsolutno sve napravio pa i više (stavio sam između grafičkih 2x 60 mm thermaltakove ventove na 4500 rpm-a koji ispuhuju zrak izmedu kartica van- maknuo sam lim na kućištu jednog slota).
Dakle ono što me zanima su mogući uzroci ovakvih temperatura ? driveri ? ( isprobao vise verzija -ista stvar) ili nešto drugo ? ja neznam...
jedna stvar: zbog moja tri monitora kartica/e u idleu radi na 300/1050 ( no i 5850,5870,5970 su mi bile tih taktova pa je idle bio oko 40 stupnjeva i niže).
isprobao sam kako stvar radi sa jednom karticom, idle opet visokih 55-57 stupnjeva, load 85 ( to je previse obzirom na hladenje)...dali nesto propustam ?
|
Kakvo je stanje ako otvoriš kućište (makneš lim sa strane)?
Možda sunčeve zrake direktno padaju na kućište pa ga dodatno zagrijavaju?
Imaš li intake vent (upuh)?
Kakva ti je ambijentalna tempratura?
Općenito twin frozr 2 i 3 (Hawk) ne bi trebale biti jako različite. Ponavljam, moja 6870 Hawkica se ne penje iznad 60°C kad je ambijentalna temp. oko 25-26°C. Sad je npr. na 57°C. Ako ju malo OCam, računam da će se popesti na 65°C možda (trenutno je fan speed na oko 50%). Load je ~95-99% 24/7.