Citiraj:
Autor /\ŁF
Ali ovako.. Spojio sam zvučnik, kad upalim (bez mrežne, jel), on bipne jednom na 1-1.5 sek, ali nakon pol min, komp mi se ugasio..
Opet ga upalim, onda se ventovi i ledice popale i za par sek se ugase, pa se opet sam upali, pa ugasi i tako.. Sta bi to trebalo znacit?? Da je negdje nesto kratko spojeno?? Iako ne vidim sta bi bilo..
|
ok...... iskreno, ako dobijes napokon situaciju da komp proradi kako treba, smatraj se itekako sretnim. jer (bez uvrede), ali, koliko si kompova slozio, od "poda do stropa"? nikako ne tvrdim da je to neki HC pametan i zahjevan posao, ali ipak moras znati sto je i kako ide.
drugo, zasto nisi iscupao sve van i spojio? jer ovako moze biti da ti fali neki kabel jos za spojiti, mozda negdje kratki spoj ili tako nesto, moze biti da ti je napajanje preslabo ili ne skorz ispravno, moze biti da te maticna zeza, da ti procesor nije dobro sjeo ili hladnjak, da ti se nesto ubitacno pregrijava pa se automatski gasi......... razumijes koliko toga moze biti?
ovako spojis samo maticnu na napajanje (sa sistemcom). ako tuli da mu fali procesor - odlicno, stavljas procesor. ako dalje tuli da fali memorija - odlicno, stavljas memoriju. ako tuli da fali graficka - odlicno, stavljas graficku i spajas ju na monitor (ovo naravno nije slucaj ako imas integriranu na maticnoj). i ako daje sliku na monitoru, upadnes u BIOS, namjestis ga (pogledas usput kakve temperature prijavljuje od cpu/mb), i onda sve nazad u kuciste. za ove beep-ove trebas imati manual maticne ili pogledati na netu sto koji znaci (kombinacija beep-ova).
****** naravno, svaki put prije stavljanja nove komponente ide 220V kabel iz napajanja. i pozeljno je izvaditi bateriju van, ja barem tako radim, cijelo vrijeme je BIOS na tvornickim postavkama..
i sta jos........ da, za spajanje front panela, prednjih USB-a, bilo cega - imas manual. nemas ga fizicki?
guglj ti je tu, ukucaj maticnu plocu + manual i naci ces.
i jos nesto. koji je ostatak konfe koji spajas, osim gigabajtice? i mozda najvaznije - zasto imas mreznu karticu, a ne integriranu? da li je maticna dobila malo po njonji pa joj ne radi integrirana?