View Single Post
Staro 09.06.2011., 15:57   #10968
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Evo malo iskustvo putovanja vlakom u vagonu za bicikle:

Putovao sam u utorak vlakom i vozio bic sa sobom, 30 kn je karta bez obzira na udaljenost i naplati je kondukter kada dodje u kontrolu karata. Bicikl objesis na kuku i mozes sjesti pored njega ako zelis. Ja sam putovao jedini sa biciklom taj dan na toj dionici, Zg - Sl Brod. Jedina zamjerka na vagon koji prevozi bicikle je da nema ventilacije/klime pa je bilo pakleno vruce.

Sto se tice sigurnosti, HŽ ne odgovara za bicikl iako nisam stekao dojam da bi netko mogao ukrasti bicikl ako je dobro osiguran lokotom, no nikad se ne zna, bilo je dosta znatizeljnika koji stanu pa se raspituju. Unatoc tome, presjedio sam cijelo putovanje pored bica zlu ne trebalo. I da, taj vagon ima jako mala vrata za ulaz/izlaz iz vlaka i treba malo spretnosti i vremena da bi se bicikl skinuo iz vlaka pogotovo ako se nosi jos prtljage (ja sam imao jos dvije torbe) ali kondukteri za to imaju razumijevanja ako se najaviš da ćeš trebati vremena za izaći.

Uglavnom, pozitivna iskustva prijevoza bicikla HŽ-om, iako sam bio skeptičan čitajući iskustva drugih koji su imali slično putovanje.
cyclone je offline   Reply With Quote