Pozdrav SVIMA !!!
Dakle , novi sam na forumu i tražio sam u tražilici i svim postovima no nigdje nisam uspio naći sličan slučaj pa bih trebao pomoć vrsnih stručnjaka ili bilo koga tko se razumije i tko mi može pomoći kod mog problema.
Problem je dakle slijedeći:
Nalazim se u svojoj kući i zajedno sa susjedom, koji je malo dalje, preko kantene dijelimo internet popola. Posjedujem Airlive WL-1700USB wireless karticu koja je spojena sa susjedovim ruterom preko home made sat-kantene i signal je jako dobar i sa samim internetom nemam nikakvih problema, niti ja niti susjed. No stvar je u tome što bih želio da pošaljem wireless signal malo dalje, točnije 100 metara dalje u susjednu kuću gdje mi stanuju roditelji jer bih htjeo i njima omogućiti da imaju internet konekciju i sad me zanima kako bih to mogao ostvariti pomoću uređaja koje već posjedujem bez nekih dodatnih troškova.
A posjedujem dva wireless routera tipa ZYXEL P-600HW i GIGASET SX 763 od T-coma i dvije usb kartice, ovu Airlive koju sam već spomenuo i još neku CANYON usb karticu.. Stvar je u tome da je ova CANYON kartica jako slaba i ima jako mali domet tako da pomoću nje ne vidim svog susjeda, niti se ja i starci vidimo ikako pomoću nje. Jedino je AIRLIVE dovoljno jaka da se susjed i ja povežemo pa nju koristim da imam internet na svom kompu. Dakle , pitanje je kako bi mogao, pomoću svega toga, poslati internet konekciju u susjednu kuću svojim starcima. Ujedno i prilažem i skicu , koju sam napravio, da bih mogao konkretnije prikazati šta želim.
Dakle, signal ide od ROUTERA 1. pa preko airlive usb na KOMP 1. te bih s toga kompa poslao signal na KOMP 2.
Jednostavno , ali za susjeda, mog starog i mene je jako komplicirano.
Susjed i stari se ne vide(niti pomoću kantene), ja i stari se vidimo ,no neznam kako da se spojimo, a susjedov router se ne može dirati niti mjenjati/premještati jer je još pod ugovorom pa ga susjedov stari neda dirati uopće, niti njegov router podržava WDS, iako nema svrhe i da podržava jer se ja i on jedva vidimo bez pojačanja signala a kamoli on i moj stari tako da mu on ne može poslati signal direktno.
S toga, uz sve opširno objašnjeno ( ispričavam se ako je i preopširno) tražim Vašu pomoć u rješavanju ovog problema. Znači gdje šta staviti, koji router gdje,kod mene i kod staraca, koja usb kartica i kako to sve poštelati/sinkronizirati,
Unaprijed se svima zahvaljujem na pružanju bilo kakve pomoći i korisnih savjeta
Lijep pozdrav...
EDIT:
samo da napomenem da upravo čitam slične topiće sa sličnim problemima i vidim da nemam pojma o mrežama uopće. Kad bih samo znao odakle krenuti bilo bi mi od velike pomoći jer što više čitam to me više bune svi ti podaci...