View Single Post
Staro 04.06.2011., 23:53   #453
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Problem je u tome da su Jobsa najurili ponosno i uzdignute glave, a ubrzo nakon toga došli mu podvijena repa, tražeći da ih "izvede na pravi put".
Sculley, za koga cu uvijek tvrditi da je bio vrhunski covjek, mada mnogi vole ponavljati Jobsa kako on to nije - sam ga je doveo tamo!

Sam ga je molio da mu vodi posao! Sculley za razliku od Jobsa, nikome nikad nije osvetoljubivo radio iza ledja. Proucite povijest price prije NeXT-a (ne da mi se pisati) i epizode gdje je Jobs toliko bio agresivan prema djelatnicima, da je vec izmaklo kontroli! Veliki je mit, da su svi plakali za njegovim odlaskom, ili da su svi preklinjali da se vrati! Sculley mu je u lice rekao da ce traziti da ga maknu, jer se oteo kontroli! Jer radi posteno ono za sto ga je i pozvao da dodje u Apple - da bude objektivan!

Knjiga koja je trebala izaci od ljudi iz NeXTa se nikad nije pojavila - nadam se hoce za njegovog zivota! Ostaje puno prostora za interpretaciju, koliko je on kuhao sam svoj povratak i ucjenjivao da u paketu mora doci OS, zbog kojeg je morao pokrivati velike gubitke! Imao je srecu, da je vecinu novca iskamcio od luckaste maskote koju je sustav koristio za kradju predsjednickih glasova po potrebi.
Inace se nebi tako lako izvukao pokrivanja stete.

Apple povijest ali bogme i povijest MS-a se debelo revidira u zadnje vrijeme. Ne vidim da je itko nekoga tuzio, a prica se samo povecava. Tome je valjda i Google i FB prica, u kojoj se ni (pogledajte da ne trazim) profesori sveucilista ne libe govoriti o revidiranju tko su stvarno pokretaci istih, koji su ove postavili kao glasnogovnike! Posebno u FB prici, koja je vrlo tanka, posebno kad ima tako brzu potrebu i filmsko objasnenje davati.

Prosle godine se ovo pocelo pojavljivati :

And even then, the company might have amounted to little more than a footnote in the history of software without Bill Gates’s mother.

Prica o garazi i pocetku, cini se jedino jos stoji za HP. Jer svi ovi akteri imaju vrlo bogato zaledje iza sebe. Bit ce zanimljivo citati povijest za desetak godina!

No dobro, necu dalje dosadjivati pricom i ici u OT...
Visage je offline