|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Autor the55mic
Nik evo i moja 2 centa...
Daklem kao sto je Vuco spomenuo, ja imam SLX, i kocnice koce da to nisu istine, a opet, lagane su i imaju gro modulacije, iako tebi to ne igra ulogu, posto si vozio elixire  i kocis sa dva prsta, no...
Uglavnom, no na sta bih ja htio skrenut paznju je nesto o cemu nitko ne vodi brigu kad razmatra snagu kocenja, zagrijavanje kocnice (pakni dakle) i sl. a to je ROTOR!!! Dakle, rotor ekipo... Vuco kad je probao moje 3 dana na bajku, nove, SLX-e kojima jos nisu bile spaljene pakne, nit su bile razradjene i sl., ostao je iznenadjen kako dobro koce i kolko bolje koce od njegovih, tj. SLX-a koje je on imao... (mislim da si ti njih samo odzracio dobro i posjeo ih na bolje rotore sa boljim paknama da bi one tek tada kocile punim potencijalom i nebi ih mijenjao, vozio bi ih i sad  )
Poslije toga, kad su kocnice sjele i upoznale se sa rotorima, odzracile se (radi promjena buzira) kocnice su kocile jos bolje, i svima vama kaj vozite sljeme i osobito Vuci koji se ocito zajebo par puta sa polovnim kocnicama, pa sudi, naravno, prema svojim iskustvima bih zelio da probate moje SLX-e, ispravne, pravilno odzracene i sa "pravim" (citaj malo boljim) rotorima pa tek onda, ako im to nece bit dovoljno, razmatraju po meni, definitivno nepotrebni overkill sa dh kocnicama na xc, am, pa cak i enduro bajkovima....
|
Tvoje i speedbrakerove koče kako SLX treba kočiti. Moje nisu bile odzračene dobro iako su bile nove. Zato niti ne pljujem po njima i uvijek napomenem da moje očito nisu bile "ispravne". Znači dobio sam nove pakne i novu kočnicu, potpuno zapakiranu u kutiji. Od distributera Shimana iz Velike Britanije.
Kočnica kad se stisne ili će kočiti ili neće. Moja SLX je više proklizavala, dok kad sam probao od 2die4-a odmah sam vidio da definitivno Shimano koči. Imala je griz, dok moja stara SLX nije. Onda sam 2-3 puta stisnuo od Mica i od Speedbrakera i sve kočnice su dobro radile - imale su griz, a kasnije - koliko stisneš toliko koči. Ne moraš bit nuklearni fizičar i 3 godine vozit kočnice da vidiš da grizu jako. Tri put se zaustaviš i već su na radnoj temperaturi ako će se i za to netko hvatati. Osim onih što je Renesis vozio na svojim Formulama jednom. Na njima kad sam htio i zadnji kotač zablokirati nije išlo jer se nisu ugrijale  .
SLX nije baš toliko lagana kočnica da se to treba naglašavati kao prednost. Jednako teška kao Code 5 primjerice. Koju opet, ste meni predbacivali kad sam mijenjao kočnice kao čarape, jel.
I naravno da koči, mene je neodzračena zaustavljala sa 180mm rotorom koji sam stalno na kočnici, što ne bi nekoga tko ima 203mm rotorom.
Nik je imao Elixire na Avidovim rotorima, Srale ima Elixire na Hope Saw-u. Jednake su veličine rotori, pa vidite čija bolje koči. Dobro, sad Nikova ne radi  , ali kad su radile, jednaku su snagu imale. Obje su kočile kako spada, kad je Elixir ispravan. Da može rotor napraviti razliku može, ali ne od 50%, IMHO.
EDIT:
Baš ću nažicat Sraleta da mi posudi svoj rotor i adapter jedan dan. Ako će moja RX raditi jače da će se to osjetiti na prvi pogled, skidam svima kapu i častim pivom gore da se zakopa ratna sjekira  . Ionako imam loše rotore. 2die4 je rekao da su Flame rotori sa Superstara jako loši.
Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 04.06.2011. u 23:25.
|