Citiraj:
Autor murina
A kupi onda On-One 456, ne vjerujem da ćeš bit nezadovoljan.
BTW, jeli itko kupovao samo ramu po hrv dućanima, kako stoje stvari?
Predobro mi izgleda ta rama, samo i dalje mislim da za puni potencijal traži veću vilicu od tvoje. (iako bi i sa tvojom bio vrhunski allrounder)
|
Ima jedan dečko On-one 456 u Zagrebu, vozi Revelationa 130 na njoj. Uglavnom, 456 ako se ima više uspona, summer ako je 20% uspon, 80% spust i ravno. Mislim, nit kut od 67.5 nije velik

. Većina naših bajkova ima 68.5-69° pa se spuštamo po svuda.
Citiraj:
Autor Željac
di je ona staza po kamenolomu u podsusedu ???
znam di je ulaz na kamenolom i sve, ali ne znam gdje i kuda kad uđem na kamenolom...
volio bih otići tamo 
|
A nije za staza nešto. Mi smo se po njoj spuštali full gas kad smo od Kamenih svata išli dolje. Da nije bilo vode malo na njoj - ne bi kočnicu stisnuli.
Citiraj:
Autor Nik
@2 die 4
Laganini citam cijeli dan na Drop bikeu onu ogromnu temu o kocnicama...za sad san na 45/54 stranici
Nisam nista pametniji, uzi izbor nije se promijenio a to je:
Magura Louise, Formula RX ili Shimano XT
Kupovina polovnih kocnica mi je lutruja samo takva, i radije bi nove, strah me uzimati polovno...iako sam svjestan ustede para.
Kombinacija naprijed Formula The one, nazad Formula RX bi mozda bio moj izbor...sad samo treba vidjeti sto sadrzi paket s kocnicama na Alesovom cjeniku jer po webu ne mogu skuziti. Takodjer trebam razmisliti dal mi treba tako jaka kocnica.
Za sada vazem...ali do srijede bajk mora biti spremljen za voznju.
|
Niti jedna od ovih što si nabrojao ti naprijed neće biti kao Elixir što se snage tiče. Louise eventualno, ali ja iskreno od njih valjda 5 što sam probao - niti jedna nije bila ama baš niš posebno i bile su sve slabije od RX-a trenutnog. RX na 200mm rotoru bi mogla parirati Elixiru na 180/160mm rotoru. I to je upitno.
Elixir je po hvatu malo ispod The One, Sainta, Gustava i Code-a. Ali velim, znam kako je to kad prelaziš na realno slabije kočnice i nije lagano, jer više nema kočenja u zadnji tren + puno si umorniji na kraju. Sad će mi opet netko predbacit da vadim samo DH kočnice - ali to kaj mi ne idemo brzinama koji idu DH bajkovi ne znači da nisi doslovno 15minuta si stalno na kočnicama, što mi realno više-manje (ovisno o stazi) i jesmo.
Da mi vozimo gore-dolje staze (a ne 1h gore, 20min dolje), više bi nam značilo da ulažemo u podesivu sic štangu nego u kočnicu koju stisneš 2x u 10minuta.
Iza ti nije potrebna jaka kočnica i iskreno kombinacija The One i RX bi posao odradila odlično. Naprijed ne bi izgubio ništa, a iza bi imao kočnicu koja blokira kad oš. Ili nešto slično. Bacati novce na stražnju The One je nepotrebno i realno nema koristi kad većina nas ima iza 2.1-2.2 XC gumu. A ak meni Juicy 3 iza blokira na kraju 20minutnog spusta normalno, onda će bome i jedan XT/RX/Louise ili još slabija kočnica.
Polovno sam prestao kočnice kupovati. Pogotovo zato što 95% kočnica koje bi trebale kočiti odlično (Elixiri, Louise i sl.) nitko ne bi prodavao ako su ispravne i mijenjao ih za nešto drugo.