View Single Post
Staro 04.06.2011., 17:12   #10825
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
A kupi onda On-One 456, ne vjerujem da ćeš bit nezadovoljan.
BTW, jeli itko kupovao samo ramu po hrv dućanima, kako stoje stvari?
Predobro mi izgleda ta rama, samo i dalje mislim da za puni potencijal traži veću vilicu od tvoje. (iako bi i sa tvojom bio vrhunski allrounder)
Ima jedan dečko On-one 456 u Zagrebu, vozi Revelationa 130 na njoj. Uglavnom, 456 ako se ima više uspona, summer ako je 20% uspon, 80% spust i ravno. Mislim, nit kut od 67.5 nije velik . Većina naših bajkova ima 68.5-69° pa se spuštamo po svuda.
Citiraj:
Autor Željac Pregled postova
di je ona staza po kamenolomu u podsusedu ???
znam di je ulaz na kamenolom i sve, ali ne znam gdje i kuda kad uđem na kamenolom...

volio bih otići tamo
A nije za staza nešto. Mi smo se po njoj spuštali full gas kad smo od Kamenih svata išli dolje. Da nije bilo vode malo na njoj - ne bi kočnicu stisnuli.
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
@2 die 4
Laganini citam cijeli dan na Drop bikeu onu ogromnu temu o kocnicama...za sad san na 45/54 stranici

Nisam nista pametniji, uzi izbor nije se promijenio a to je:
Magura Louise, Formula RX ili Shimano XT

Kupovina polovnih kocnica mi je lutruja samo takva, i radije bi nove, strah me uzimati polovno...iako sam svjestan ustede para.

Kombinacija naprijed Formula The one, nazad Formula RX bi mozda bio moj izbor...sad samo treba vidjeti sto sadrzi paket s kocnicama na Alesovom cjeniku jer po webu ne mogu skuziti. Takodjer trebam razmisliti dal mi treba tako jaka kocnica.
Za sada vazem...ali do srijede bajk mora biti spremljen za voznju.
Niti jedna od ovih što si nabrojao ti naprijed neće biti kao Elixir što se snage tiče. Louise eventualno, ali ja iskreno od njih valjda 5 što sam probao - niti jedna nije bila ama baš niš posebno i bile su sve slabije od RX-a trenutnog. RX na 200mm rotoru bi mogla parirati Elixiru na 180/160mm rotoru. I to je upitno.

Elixir je po hvatu malo ispod The One, Sainta, Gustava i Code-a. Ali velim, znam kako je to kad prelaziš na realno slabije kočnice i nije lagano, jer više nema kočenja u zadnji tren + puno si umorniji na kraju. Sad će mi opet netko predbacit da vadim samo DH kočnice - ali to kaj mi ne idemo brzinama koji idu DH bajkovi ne znači da nisi doslovno 15minuta si stalno na kočnicama, što mi realno više-manje (ovisno o stazi) i jesmo.

Da mi vozimo gore-dolje staze (a ne 1h gore, 20min dolje), više bi nam značilo da ulažemo u podesivu sic štangu nego u kočnicu koju stisneš 2x u 10minuta.

Iza ti nije potrebna jaka kočnica i iskreno kombinacija The One i RX bi posao odradila odlično. Naprijed ne bi izgubio ništa, a iza bi imao kočnicu koja blokira kad oš. Ili nešto slično. Bacati novce na stražnju The One je nepotrebno i realno nema koristi kad većina nas ima iza 2.1-2.2 XC gumu. A ak meni Juicy 3 iza blokira na kraju 20minutnog spusta normalno, onda će bome i jedan XT/RX/Louise ili još slabija kočnica.

Polovno sam prestao kočnice kupovati. Pogotovo zato što 95% kočnica koje bi trebale kočiti odlično (Elixiri, Louise i sl.) nitko ne bi prodavao ako su ispravne i mijenjao ih za nešto drugo.