Donedavno sam se dosta bavio ovim problemom sto se tice PMWa i temperatura pa sam saznao dosta stvari...
Kao prvo procitajte sto sam sve napisao kad se meni javio ovaj problem (vidi pocetak ovog razgovora) i one citate od abita koje sam nasao na njihovim stranicama.
Za pocetak treba znati kako Abit-ove ploce mjere temperature, a za to vidi link:
http://www.bleedinedge.com/reviews/a..._temps_01.html
Odavde se vidi da u usporedbi s asusom i stvarnom temperaturom temperature proca mjerene na abitu su dosta vece i to je tak normalno (za malo tocnija mjerenja treba stavit novi bios iako se nece promijenit puno).
Sto se tice PWM-a on zna stvarno divljat (meni je isao do oko 90 - 100) a kad ode do 90 trebalo bi ga hladit. Ja sam u linksu kupio pasivce coolermaster za vga sac-p01-ub aluminijski i naljepio ih na mosfete oko proca (s time da sam dva komada morao prepiliti jer jednostavno nisu stali u onu guzvu). Rezultat: PWM temp je pala sa 90 na 65. Kako mi je to i dalje bio vise od samog proca jos sam dodao vent od 80mm da puse iz gornjeg lijevog kuta pored proca prema pasivcima (dalje taj zrak ide prema case fanu koji ga baca van). Rezultat: PWM temp je pala sa 65 na 40. (Ove sve temperature su pod ful load).
Sada su mi temperature (system - proc - pwm):
idle: 33 - 38 - 34
load (2 x prime95 na oba logicka proca): 37 - 55 - 42
Ako treba mogu vam postat slike kako izgleda ovo hladjenje kad ih uslikam...
E da, i normalno je da EQ zapisti kad se starta. Ali nije ga pametno ostavit aktivnog u system trayu aktivnog jer ponistava defaultne vrijednosti iz biosa.