Citiraj:
Autor Smarty
Oj ljudi opet ja sa svojim fix idejama
Molia bi vas za malu pomoc.
Dakle trenutno iman XC bajk velicina rame je 19" i pase mi super.
Al je problem sta se meni nevozi XC nego bi tia freeride i lagani DH il tako nesto (nekontam se bas u sve discipline) al naravno tia bi ostat na hard teilu.
Uglavnom tia bi imat bajk koji mogu normalno vozit svaki dan sa npr vilicon 85mm, a kad me sune da mogu spustit sic dignit vilu na 130mm i odvozit lagani dh ili po skalama bez straha da ce mi rama odvalit.
Koliko san skuzija trebala bi mi neka rama CroMo, koja moze trpit hod vile od 85 do 130mm (ako moze vise jos bolje), i da ostale stvari budu standardne tipa head set, bb, nabe i tako te stvari da mogu pribacit sa svoga bajka dijelove, samo neznam koja bi mi velicina pasala (visok sam 180cm) i jel mozete priporucit neku ramu i na sta da obratim pozornost.
Hvala
|
Evo da ti ja odgovorim jer sam prosao to isto sta i tebe muci
Kupio sam
ovaj bike jer po svemu sta sam citao mi je trebao pasati
Onda sam otisao sa njime 2x na sljeme sa ekipom pceksperovaca i skuzio da mi se jako svidja odlazak na sljeme i spust ali da su mi dijelovi bajka u banani.
Onda sam kupio rabljene diskove i novu vilju (recon 351 u-turn) i bajk je zgledo
ovak.
I preporodio sam se sa tim dijelovima, ali sam onda krenuo vise na sljeme i skuzio da mi geometrija bajka ne pase za ono sto bi ja vozio. Zadnji dio mi je visok i na spustu sam nonstop bio prema naprijed iako je sic bio spusten skroz do dole.
Onda sam jednom u dotrscini isprobao od kolege
giant stp 1 i odusevio sam se ramom. i pala je odluka da mijenjam ramu u neku takvu ili slicnu.
Trazio sam ramu kakvu ima murina
scott voltage ili neke slicne rame.
Na kraju sam uzeo ramu
norco sasquatch 2009 i odusevio se sa njome
Onda sam jos promijenio vilju i uzo Marzocchi Z1 Sport ETA i na kraju bicikl zgleda
ovako
Moja preporuka za ramu bi bila neka od norco sasquatch/manik/rampage ili ko murinina, ili ima u markoprojektu
DMR EX alt rama za nekih 1800kn.
Malo prati po dropbikeu zna se naci dobrih rama
tam sam i ja kupio svoju koja je izgledala ko da je sada iz ducana dosla