Citiraj:
Autor Pupo
Što se sve podrazumjeva pod flat pedale?  Guglam, al sve je to meni isto, izuzev onih šarafića/zubaca.
A ja baš bio mišljenja kak su ove moje relativno solidne 1, 2, 3 ccc
|
Flat i SPD imaš. SPD su one za koje trebaš imat posebne tenisice i onda se prikopčaš na njih da ti ne ispada noga. A flat su flat pedale, nema neke mudrosti.
Bolje je vozit SPD u pravilu jer ti je noga uvjek u najboljem položaju za pedaliranje. Naravno ovisi šta voziš. Ako voziš po cesti uglavnom, nemaš straha od SPD-a, ali ako se voziš i po šumi, spuštaš se itd. dobro je vozit SPD ali treba se znat odkopčat kad padaš i treba znat namjestit čvrstoču kopče.
Flat je lako vozit kad samo staviš nogu i to je to, ali s flat pedalama se možeš naučit da krivo držiš nogu na pedali. Imaš i različitih flat pedala. Najgore su one s integriranim pinovima jer kad se potroše možeš bacit pedale, a najbolje su one kojima se pinovi mogu mjenjat. Preporuka: DMR V-12.
Citiraj:
Autor xulos
Ja imam problem s kocnicama, rastavili su ih u rog jomi, ponovno sastavili znace koce kao blesave, ali cim malo krenem kociti, to je takvo uzasno skripanje i frekvencija koja busi usi.Da mjenjam pakne ili sto jer ovako cu popizditi??
|
Ako su pakne nove trebalo bi ih "spalit", odnosno malo potrošit da ti ode zaštitni sloj. Odeš na neko brdo i spuštaš se 10ak min da što više kočiš. Ako ti se to neda imaš i drugih načina. U Keindl sportu ima jedna tekučina za pakne koja to rješava. Nisam to nikad koristio ali valjda radi. Najjeftinije riješenje ti je izbrusit površinu pakni ravnomjerno. Ako imaš avidove pakne one ti imaju jedan zaštitni stakleni sloj koji naravno nenormalno škripi kad se ne potroši, a nekima zauvjek zna škripat jer im pakna ne dodiruje rotor u potpunosti kad koče pa im se taj sloj presporo troši...