View Single Post
Staro 21.05.2011., 09:23   #20
Chof
Registered User
Moj komp

Chof's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Ne znam točno koje drivere sam za grafičku instalirao, ali kako nemam original CD od grafičke kartice (negdje se zagubio u moru CD-a) otišao sam na službene stranice nvidie i tamo sam se poslužio sa alatom za automatsku nadogradnju drivera.

Što se tiče everesta, probat ću noviju verziju, makar mi to ne znači puno. Everest samo očitava informacije mog računala, a to mi ne pomaže riješiti problem...

BIOS nisam podešavao jer ne znam koje parametre treba promijeniti i kako, pa da nebi nešto pogriješio ostavio sam se tog posla. U manual knjižici matične ploče sam pročitao da u BIOS-u pod naprednim funkcijama postoji mogućnost enable/disable više jezgara kod procesora. Pomislio sam da mi je to možda postavljeno kao disable pa iz tog razloga ne rade sve jezgre. Otišao sam u bios i uspoređivajući slike (screenshotovi) iz manuala, došao do tog dijela gdje bi ta mogućnost trebala biti. Nažalost na popisu su sve kao i sa slike u manualu osim te koju sam ja tražio. Ne znam znači li to išta.

Dobio sam preporuku da probam obaviti neke testove i preporučen mi je OCCT test. To je zapravo "overclock checking tool" koji mjeri stabilnost procesora i RAM-a. Više o tome ima na njihovoj službenoj stranici. Dobro je što svoje rezultate grafički prikaže pomoću običnih slika koje nakon testa kreira u predodređenom folderu. Napravit ću taj test danas pa ću rezultate testa postaviti ovdje. Čisto radi provjere, pokušao sam pokrenuti program na 10min i zaustaviti ga. Vidio sam kako radi, ali sam zaključio da će mi trebati pomoć u isčitavanju podataka sa grafova koji su ujedno i rezultati testa.

Također, ne znam znači li to nešto, ali kada sam išao zamijeniti napajanje (stavio sam ovo bolje, jače i kvalitetnije) šokirao sam se kad sam otvorio kučište i vidio veličinu matične ploče. Iskreno ne pratim trendove matičnih ploča ali do sada nisam imao priliku vidjeti ovako malu ploču na običnom Home PC-u. Recimo da je velika taman toliko da na nju stanu komponente. Kad bi me netko pitao rekao bih da je ta matična za nekakvi HTPC.
Chof je offline