View Single Post
Staro 13.05.2011., 20:48   #10180
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor the55mic Pregled postova
Vuco....Meni se sve nekako cini da ti brijes vise na xc...Upravo tu se uvelike razlikujemo....Ja vozim dosta agresivnije i zato mi je cvrstoca na prvom mjestu, a sa ovih cca 460g vise (za razliku od kotaca koje si ti naveo da bi zelio) cu te i dalje bez brige pratit gore....
Nadalje, navedene kotace odvedi koji puta na grmu, ili 57micu, s tim da ne izbjegavas skokove, napravi to 10-20 puta i vjeruj mi htio bi tih cca pol kile vise na kotacima samo da ti ovi ne izgledaju ko salata....
Ja sam recimo prije imao superlagane AM kotace:http://www.mtbr.com/cat/tires-and-wh...91_139crx.aspx sa shimanovim nabama, i nakon 2-3mj malo zesce voznje, iso centrirat zadnji kotac jer mi radio ooooooosmicu, dobio sam odgovor isti ko i Nik
Na kraju krajeva, ti bi i sam trebao najbolje znat da se bicikl slaze po svojim zahtjevima a ne tudjima, jer koliko sam skuzio, uzeo bi na bajk xc kotace, da sparas na tezini (a ja i dalje smatram da je cvrstoca prije toga), ali sa code kocnicama di te ocito tezina ni malo ne dira....NHF
Ma jasno da ćeš moći uzbrdo, nisam to niti rekao. No da bi bio brži na 450g kotačima - bi.

Ove kotači što si naveo piše u objašnjenju da su XC kotači. Usto WTB slovi kao slab proizvođač obruča.
Drugo, baš sam nedavno dao na dropbike link gdje je lik sredio Remedy-a, pa pogledaj kakve on kotače ima i što vozi sa tim Remedyem. Takvih skokova nećeš u HR naći nigdje, a kamoli na Sljemenu.

Jedan DH Wheelset ima 2250g (Deemax). Shimano XT AM verzija je malo iznad 2000g, a drži opet stvarno jako, ekipa vozi na enduro biciklima.

Usto ti si lagan te imaš dobru tehniku i nisi tvrd na biciklu i ne bi trebao imati problema niti sa slabijem wheelsetu. Samo to kažem.

@ Smarty elixir 3 su ok kočnice, ali do prvog problema. A onda ćeš se naplaćati servisa ak nemaš garu.