View Single Post
Staro 13.05.2011., 19:56   #10177
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
A ono, čvrsti jesu, ali nisu baš lagani. Npr. Sun Ringle Charger Pro su AM/enduro kotači koji vani izdržavaju više nego kaj će itko na Sljemenu proći, a teški su 1699g te su vani ispod 3000kn. XT-i su 2kg i smatraju se teškima.

Mislim, daleko od toga da su tvoji kotači čvrsti, no rotaciona masa na biciklu nije zanemariva, znaš i sam. Mislim da bi se puno lakše penjao na setu od 1700g nego 2400g.
Vuco....Meni se sve nekako cini da ti brijes vise na xc...Upravo tu se uvelike razlikujemo....Ja vozim dosta agresivnije i zato mi je cvrstoca na prvom mjestu, a sa ovih cca 460g vise (za razliku od kotaca koje si ti naveo da bi zelio) cu te i dalje bez brige pratit gore....
Nadalje, navedene kotace odvedi koji puta na grmu, ili 57micu, s tim da ne izbjegavas skokove, napravi to 10-20 puta i vjeruj mi htio bi tih cca pol kile vise na kotacima samo da ti ovi ne izgledaju ko salata....
Ja sam recimo prije imao superlagane AM kotace:http://www.mtbr.com/cat/tires-and-wh...91_139crx.aspx sa shimanovim nabama, i nakon 2-3mj malo zesce voznje, iso centrirat zadnji kotac jer mi radio ooooooosmicu, dobio sam odgovor isti ko i Nik
Na kraju krajeva, ti bi i sam trebao najbolje znat da se bicikl slaze po svojim zahtjevima a ne tudjima, jer koliko sam skuzio, uzeo bi na bajk xc kotace, da sparas na tezini (a ja i dalje smatram da je cvrstoca prije toga), ali sa code kocnicama di te ocito tezina ni malo ne dira....NHF
the55mic je offline   Reply With Quote