Citiraj:
Autor Vuco
A ono, čvrsti jesu, ali nisu baš lagani. Npr. Sun Ringle Charger Pro su AM/enduro kotači koji vani izdržavaju više nego kaj će itko na Sljemenu proći, a teški su 1699g  te su vani ispod 3000kn. XT-i su 2kg i smatraju se teškima.
Mislim, daleko od toga da su tvoji kotači čvrsti, no rotaciona masa na biciklu nije zanemariva, znaš i sam. Mislim da bi se puno lakše penjao na setu od 1700g nego 2400g.
|
Vuco....Meni se sve nekako cini da ti brijes vise na xc...Upravo tu se uvelike razlikujemo....Ja vozim dosta agresivnije i zato mi je cvrstoca na prvom mjestu, a sa ovih cca 460g vise (za razliku od kotaca koje si ti naveo da bi zelio) cu te i dalje bez brige pratit gore....
Nadalje, navedene kotace odvedi koji puta na grmu, ili 57micu, s tim da ne izbjegavas skokove, napravi to 10-20 puta i vjeruj mi htio bi tih cca pol kile vise na kotacima samo da ti ovi ne izgledaju ko salata....
Ja sam recimo prije imao superlagane AM kotace:
http://www.mtbr.com/cat/tires-and-wh...91_139crx.aspx sa shimanovim nabama, i nakon 2-3mj malo zesce voznje, iso centrirat zadnji kotac jer mi radio ooooooosmicu, dobio sam odgovor isti ko i Nik

Na kraju krajeva, ti bi i sam trebao najbolje znat da se bicikl slaze po svojim zahtjevima a ne tudjima, jer koliko sam skuzio, uzeo bi na bajk xc kotace, da sparas na tezini (a ja i dalje smatram da je cvrstoca prije toga), ali sa code kocnicama di te ocito tezina ni malo ne dira....NHF