View Single Post
Staro 13.05.2011., 01:22   #10150
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
prednji kotac:
- DMR revolver anodized red (bitno jer su anodizirane u bilo kojoj boji jos olaksane (imaju vece rupe ispod rupa za zbice ), naravno i nesto skuplje) cca 165-170g, 430kn
- Mavic 721, 590g, 500kn

-->straznji kotac:
- Brave Machine Monster, cca 550g, 415kn (popust 40% u MP)
- Mavic 729, 680g, 500kn

--> zbice su mach1, 5kn komad (x72) 360kn
i posao pletenja 160kn,

znaci puta puta i dodjes na cifru od 2400kn....
Ispod tog ne ide da ga

Al barem znam da imam jebeno lagane kotace, koji naravno nisu u xc klasi, al su lagani kotaci koji cisti dh guraju, a di nas sljemenski trail nebi.
A ono, čvrsti jesu, ali nisu baš lagani. Npr. Sun Ringle Charger Pro su AM/enduro kotači koji vani izdržavaju više nego kaj će itko na Sljemenu proći, a teški su 1699g te su vani ispod 3000kn. XT-i su 2kg i smatraju se teškima.

Mislim, daleko od toga da su tvoji kotači čvrsti, no rotaciona masa na biciklu nije zanemariva, znaš i sam. Mislim da bi se puno lakše penjao na setu od 1700g nego 2400g.
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
@ Vuco
Alpina TT je 3-4 kn (bez nipli)
Pa da, 721 spada u DH...meni je cijena malo previse HI pa bi uzeo slijedece:

Mavic EN521
GERMAN:A P.O.G. Disk nabe
Alpina TT zbice + niple

To je sa slaganjem cca 2400kn (da se tu ustediti ako se potegne do Alesa, a i ako se dogovori kakav popust na cash).
...izgleda da se svi mi vrtimo oko slicne cijene oko 2300-2500kn

Jos nisam siguran samo oko nabi...kad budem imao pare u dzepu onda ce to biti slatke brige
Nisu skupe Alpine, ali nabe jesu iako su lijepe i lagane. Najveći mi je problem zapravo što mislim da nama za Sljeme ne trebaju AM obruči, ali ajde čisto da se može staviti šira guma dobro dođe.
Ja gledam svoje kotače, imam XM317 obruč te 1.8 žbice i slabu iza nabu od Shimana M525 i jako malo izlaze u 8-icu kotači. Ono, 2-3 godine i 2 centriranja. Da se samo tu 2.0 žbice stave, to je već ono - 20% jači kotač valjda. Da je zadnja naba ko prednja Specializedova, ne bih imao nikakvih problema sa kotačem. 50kn u 2-3 godine mogu ostaviti na centriranje.-->
Citiraj:
Autor the55mic Pregled postova
Da krenem redom;

-->prednji kotac:
- DMR revolver anodized red (bitno jer su anodizirane u bilo kojoj boji jos olaksane (imaju vece rupe ispod rupa za zbice ), naravno i nesto skuplje) cca 165-170g, 430kn
- Mavic 721, 590g, 500kn

-->straznji kotac:
- Brave Machine Monster, cca 550g, 415kn (popust 40% u MP)
- Mavic 729, 680g, 500kn

--> zbice su mach1, 5kn komad (x72) 360kn
i posao pletenja 160kn,

znaci puta puta i dodjes na cifru od 2400kn....
Ispod tog ne ide da ga

Al barem znam da imam jebeno lagane kotace, koji naravno nisu u xc klasi, al su lagani kotaci koji cisti dh guraju, a di nas sljemenski trail nebi.
A ono, čvrsti jesu, ali nisu baš lagani. Npr. Sun Ringle Charger Pro su AM/enduro kotači koji vani izdržavaju više nego kaj će itko na Sljemenu proći, a teški su 1699g te su vani ispod 3000kn. XT-i su 2kg i smatraju se teškima.

Mislim, daleko od toga da su tvoji kotači čvrsti, no rotaciona masa na biciklu nije zanemariva, znaš i sam. Mislim da bi se puno lakše penjao na setu od 1700g nego 2400g.
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
@ Vuco
Alpina TT je 3-4 kn (bez nipli)
Pa da, 721 spada u DH...meni je cijena malo previse HI pa bi uzeo slijedece:

Mavic EN521
GERMAN:A P.O.G. Disk nabe
Alpina TT zbice + niple

To je sa slaganjem cca 2400kn (da se tu ustediti ako se potegne do Alesa, a i ako se dogovori kakav popust na cash).
...izgleda da se svi mi vrtimo oko slicne cijene oko 2300-2500kn

Jos nisam siguran samo oko nabi...kad budem imao pare u dzepu onda ce to biti slatke brige
Nisu skupe Alpine, ali nabe jesu iako su lijepe i lagane. Najveći mi je problem zapravo što mislim da nama za Sljeme ne trebaju AM obruči, ali ajde čisto da se može staviti šira guma dobro dođe.
Ja gledam svoje kotače, imam XM317 obruč te 1.8 žbice i slabu iza nabu od Shimana M525 i jako malo izlaze u 8-icu kotači. Ono, 2-3 godine i 2 centriranja. Da se samo tu 2.0 žbice stave, to je već ono - 20% jači kotač valjda. Da je zadnja naba ko prednja Specializedova, ne bih imao nikakvih problema sa kotačem. 50kn u 2-3 godine mogu ostaviti na centriranje.