prednji kotac:
- DMR revolver anodized red (bitno jer su anodizirane u bilo kojoj boji jos olaksane (imaju vece rupe ispod rupa za zbice  ), naravno i nesto skuplje) cca 165-170g, 430kn
- Mavic 721, 590g, 500kn
-->straznji kotac:
- Brave Machine Monster, cca 550g, 415kn (popust 40% u MP)
- Mavic 729, 680g, 500kn
--> zbice su mach1, 5kn komad (x72) 360kn
i posao pletenja 160kn,
znaci puta puta i dodjes na cifru od 2400kn....
Ispod tog ne ide da ga
Al barem znam da imam jebeno lagane kotace, koji naravno nisu u xc klasi, al su lagani kotaci koji cisti dh guraju, a di nas sljemenski trail nebi. -->
Citiraj:
Autor Vuco
Jebiga, ja sam kupio kotače po 600kn polovne. Držali su skoro 3 godine s time da sam ih 2 puta centrirao i tek nedavno su mi puknule 2 žbice.
Ja sam si mislio složiti jednog dana nešto tipa:
Switch Evo nabe (~500g) - ~750kn
Mavic EN 521 obruči (~1080g) - ~650kn
DT Swiss Competition 2.0 žbice i niple (444g) - ~200kn
To bi trebalo izdržati bez problema sve što se baci pod njih. Nabe imaju sve moguće prihvate i adaptere te navodno su jako dobre (barem što po netu čitam o njima). Žbice su jeftine i teške, no čvrste su.
Ako se želi skinuti cijena, stave se Mach1 Mad obruči po 210kn komad. Ispadnu onda oko 2-2.1kg kotači, no trebali bi biti brutalno čvrsti, a opet ne preskupi.
Ili kupiti neke gotove kotače od Mavica ili Fulcruma sa UST-om. No, kod takvih kotača je uvjiek problem ako nešto pukne. Zamijenski djelovi su gro skupi. Ako se ne varam, žbica za Shimano XT kotač je 8€ komad. A jedna DT Competition je 3kn sa niplom.
|
Eto da se i ja pridruzim raspravi posto sam si pred cca 2 mj i ja piknuo kotace....Slago sam ih sam, s tim da mi je cvrstoca bila prva na umu, pa onda masa, no na kraju je ispalo i lakse nego mislih...
Da krenem redom;
-->prednji kotac:
- DMR revolver anodized red (bitno jer su anodizirane u bilo kojoj boji jos olaksane (imaju vece rupe ispod rupa za zbice  ), naravno i nesto skuplje) cca 165-170g, 430kn
- Mavic 721, 590g, 500kn
-->straznji kotac:
- Brave Machine Monster, cca 550g, 415kn (popust 40% u MP)
- Mavic 729, 680g, 500kn
--> zbice su mach1, 5kn komad (x72) 360kn
i posao pletenja 160kn,
znaci puta puta i dodjes na cifru od 2400kn....
Ispod tog ne ide da ga
Al barem znam da imam jebeno lagane kotace, koji naravno nisu u xc klasi, al su lagani kotaci koji cisti dh guraju, a di nas sljemenski trail nebi.
|