Iako nisam načisto je li problem hardverski ili softverski, odlučio sam pitati ovdje.
Naime, imam B.Net-ov modem + Linksys WRT54GC router također nabavljen kod B.Net-a (prije cca 2 god.) i sve je radilo ok do jučer.
Od onda se ponaša čudno. Prvo, Power led-ica trepće žuto-zeleno, a ne zeleno kao što je inače bio slučaj, a uostalom je inače svjetlila a ne treptala i to samo zelenom bojom. Moram priznati da do sada nisam obraćao pažnju na to, ali trafo od routera se poprilično grije (možda je to normalno, a opet možda i nije). Jučer sam tako odjednom ostao bez veze s internetom, i prva sumnja je, naravno pala na modem

. No, nakon direktnog spajanja kompa na modem, sve je išlo glatko. Slijedio je reset routera, no, nije pomoglo. Počeo je nervozno treptati gotovo svim ledicama iako je bio spojen samo na struju. A i čulo se nekakvo zujanje unutra. Nakon što sam ga pustio da bude neko vrijeme bez struje, pri ponovnom spajanju na struju - mrak - niti jedna ledica nije svjetlila. Već sam gotovo otpisao router, da bi nakon nekoliko minuta opet uslijedio light show. Tada sam krenuo s idejom upgrade-a firmware-a, no za to bih se trebao spojiti na router preko browsera - 192.168.1.1. I tu sam sada zapeo. ne mogu se spojiti na njega ni za živu glavu, a vezu s internetom preko routera imam. Tako da sam sada skroz zbunjen.
Evo i jedan screen koji je izbacio IE7 nakon Win diagnostike.

Dakle, trenutno je stanje takvo da preko routera mogu na net ali mu direktno ne mogu pristupiti.
A power ledica i dalje znakovito trepće žuto-zeleno.
Ima li netko ideju u čemu bi bio problem i kako to pokušati riješiti?
I, da, garancija je istekla (12 mj.) tako da to više nije B.Net-ov problem.