Za početak, lijep pozdrav svima
Pratim ovu temu već neko vrijeme i vidim da ovdje ima jako puno ljubitelja biciklizma. Stoga se nadam da će te mi moći pomoći...
Planiram se opet vratiti na dva kotača (kao hobi) i trenutno sam jako optimističan (nadam se da će tako i ostati)
Ono što me muči je izbor bicikla. Financijski bih htio proći što jeftinije, a da opet nije neko "smeće iz peveca". Raspolažem sa nekih 2000kn(+/-300), što manje to bolje (uzmite u obzir da će vjerojatno odmah tu doći dodatni troškovi poput rukavica, kacige, pretpostavljam drugog sica i sl.).
Sad, upoznat sam donekle sa općim pojmovima no bojim se da ne dovoljno.
Pretpostavljam da trebam veličinu rame 23" obzirom na 194cm/95kg? Ono što sam još uspio pohvatati je da tražim hardtail mtb (koliko sam shvatio kvalitetna dupla suspenzija mi nije potrebna, a uz to ne dolazi jeftino i skuplja je za održavanje) i da mi za početak ne treba ništa posebno (uglavnom ću se voziti po lošoj cesti, makadamu, zemlji i možda kojem utabanom šumskom puteljku). I također da mi je bolje ići na V-brake obzirom na cijenovni rang.
Uz pretpostavku da sam na dobrom početku, gdje dalje? Koje shopove u Zagrebu i okolici preporučate? Koje entry-level brandove, da se tako izrazim? Da li odmah imate i preporuku nekog specifičnog modela?
Unaprijed hvala svima na pomoći i savjetima