View Single Post
Staro 09.05.2011., 15:36   #562
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Cartmann Pregled postova
Prvo i zadnje je to da si ti potpuno pogriješio temu.

Ako s 460sli imam 71fps na 4.5 1.28v i 71fps na 3.3, držat ću ga na 3.3 makar i na 4.5 bio "solid rock" stablan. Nije cilj overclockinga sam overclocking niti je ovo tema o overclockingu.

A na temi o overclockingu sandyja imaš komentare iskusnih ljudi koji kažu da i prosječan primjerak bez problema ide na 4.5 s 1.38.

Thnx. Koja rezolucija?
Cool down, nitko ti ne soli pamet, svi ti žele skrenuti pozornost da treba pažljivo izbalansirati sistem a ne ulupati hrpu love pa onda da se čudiš kako to da imaš iste performanse sa svojim i5 2500k i GTX 460 768Mb kao i netko tko ima i5 750 i GTX 560.

Ti si nešto opako zabrijao sa overclockanjem a izgleda da se držiš neprovjerenih rezultata sa neta.
1. Nije isto da li imaš CPU overclockan 24/7 na 5.00 GHz sa urnebesno visokim naponom, ili imaš takve postavke koja 2-3 sata, tek toliko da provrtiš par testova.
2. Ni sve matične ploče istog modela niti svi procesori iste serije NEMAJU iste mogućnosti overclocka. Negdje je razlika 2-3% ali računaj da je negdje i 10%.
3. Isto kao što si spreman overclockati svoj PC do upitno isplative granice (pitanje grijanja/hlađenja, stabilnosti, buke, potrošnje), isto tako budi spreman na varijantu da možda nećeš moći overclockati svoj CPU na više od 4.2 GHz, možda ti se baš potrefi lošija matična i/ili lošiji CPU.

Kad se već razbacuješ linkovima, evo ti OVO pa pogledaj napone i usporedi sa OVIM. Dakle, 2 slična modela matičnih ploča a vidi razliku u naponu CPU-a. A korišten je isti CPU.
Sinac je offline