Speedbraker je fakat s lakocom ispedalirao po prvi puta Leustek, vjerojatno zato sto je cista suprotnost 2die4-u...sto se fizicke pojave tice
Nakon sto sam smazao grah, odmah pravac po 39-ki do Stubaka, pa cestom za Z. Bistricu na rucak, i kasnije za Zagreb.
Ovaj puta 39-ka je pala u cijeloj duzini - od Pila se ide lokalnom cesticom u brijeg, izmedju kucica i vinograda.
Ima puno skretanja ali je sve odlicno markirano. U jednom trenutku s ceste put skrece u sumu, strmo nizbrdo i tu zapocinje jako lijepa sumovita dionica, prvo spust, pa onda uspon i dugi spust asfaltom u Stubake.
Vecina 39-ke nije bas nesto posebno zanimljiva, osim gore spomenutog dijela od Pila do Stubaka, i prekrasan dio kad se skrene za Horvatove stube i pici po vijugavoj i mjestimice tehnicki zeznutoj singlici, koja zavrsi uz potok na izletistu Srnec.
Evo nesto slikica da malo pasete oci:
Ovdje pocinje super dionica -
skretanje za 500 stuba
Nekoliko fotki singlice:
1...
2...
3
Srnec i staza za dalje ide
lijevo
Sam kraj singlice vuce na
jurisanje, ali nesmotrenost bi mogla zavrsiti 4 metarskom
skokom (ovo je gore nego sto izgleda na slici, nema sansi da se izvozi, jedva se spusti s bajkom u rukama jer zemlja je strma - kao odrezana).
Nastavak ide po zemljano-makadamskoj podlozi, na kojoj ima dosta
ovakvih legla komaraca.
A nadje se tu i
kanala - putem ima jako puno lisca i kojekakvog granja, ne prolazi tuda previse planinara, a biciklista jos manje
Makadam
Most preko potoka Vidak
Skretanje s asfalta u sumu u mjestu Lampusave.
Ovako i
ovako to izgleda u sumarku skrivenom, a na kraju strmog uspona izbije se ravno u dvoriste
Centra za proucavanje ljekovitog bilja
Na spustu do stubaka vidio sam stvarno svakakvih kuca, od tradicionalnih do kicasto-rasipnickih, ali ovu viksu u
kvazi japanskom stilu sam jedinu poslikao.
A je to, to - Okruglih 86km
p.s.
Nije Srale jedini koji je zbusio gumu, a montirajuci novu probusio sam i nju (tak mi i treba kad zurim) - tip-top set za krpanje dobro dodje u ruksaku
p.p.s.
Krpajuci gumu skuzio sam da mi kotac ide ne u osmicu, vec u 80-icu

...lamata lijevo-desno za centimetar+, i jos je hebeno jajast - bice da sam negdje opalio s kotacem, samo sto se ne sjecam ni kad ni gdje he he.