Pozdrav svima,
trazim potvrdu od vas da je moja grafa riknula.
Radi se o sljedecem. Sinoc su mi se odjednom pojavili artefakti na ekranu, pogledao sam temp, oko 40-50 su bilo GPU-ovi, a oko 60 VDDC. Iskljucio sam komp, ispuhao grafu i vratio ju nazad, dosao sam u win i onda su poceli jos veci artefakti i nista se nije vidjelo.
Onda sam rastavio cijelu grafu, skinuo cooler, ocistio ju kompletno i vratio nazad.
Od tada ne daje mi sliku na ekranu, a pri bootanju na kontrolnim lampicama sa zadnje strane grafe zablicaju 3 od 4 lampice (samo d601 - core lampica) se ne upali. Mislim da je tako i prije bilo, kad je radila.
Odnio sam grafu kod frenda na probu, i nazalost ni tamo ne radi.
Stavio sam drugu grafu u komp i komp radi, iako mislim da me malo napajanje zeza (staro 2 mjeseca), jer sam skuzio da prije 2 tjedna mi je prestao raditi jedan ulaz za ventove (ima dva ulaza za regulaciju ventova na napajanju).
Koje su mi opcije uopce? Grafa je stara skoro 2 i pol godine, nikada nikakvih problema s njom nije bilo. Postoji li mogucnost flashanja nekog biosa iako mislim da ne bi pomoglo?
Imam frenda sa lemilicom na vruci zrak, da probam malo preci preko grafe s time?
Svaka ideja je dobrodosla.
Konfiguracija:
e5200
asrock p43-de
4 gb ddr2
scythe stronger 600w 80+ (staro 2 mjeseca)
sapphire hd4870 512mb gddr5, 265bit
1 tb caviar green
LP