Naletio sam na jednu staru sliku, prikladnu za ovu temu. Slika je bila na naslovnici Slobodne Dalmacije, a na pozadini piše: 23.10.1988. Utrka "Cicibana", Snimio: J. Babić (stara je kasnije, preko veze, nabavila iz uredništva SD)
http://www.pohrani.com/f/1l/t7/AcToHlw/dsc02412.jpg
Utrka je bila na splitskoj rivi i ja sam došao sa Ferrari crvenim ROG BMX-om.
Frajer u prvom planu sam naravno ja

Pravila su bila da se mora imati manje od 8 godina i bar jedno jedno pomoćno kolo, pa mi ga je stari dan prije utrke montirao. I na slici se vidi da su neki varali, što sam ja na startu odmah primjetio i totalno popizdio.
U pvih 50ak metara utrke sam (nabrijan zbog uvredljivog pomoćnog) neprijatelje ostavio daleko iza sebe i konstantno povećavao prednost, a nisam ni mogao punom brzinom gaziti, jer me pomoćni bacao na desnu stranu kad bi pedalirao na nogama. Ovaj desno od mene na slici je bio najzločestiji i na njega sam bio posebno nabrijan (đubre me na startu zajebavalo radi pomoćnog)
Nisam pobijedio
Bila je velika gužva na cilju i rulja je, malo po malo, probila cilj i krenula prema meni, a ja ko Geronimo, najluđi ispred svih, jurim goloruk prema njima! Kad sam skužio da sam poprilično usamljen, promislim - jebeš utrku, spašavaj živu glavu! - i stanem

Ne znam jeli se itko uspio probiti do cilja ali znam da ja nisam ni pokušao. Opet popizdio, na organizatora utrke, jer (osim što određeni natjecatelji nisu imali propisanu opremu) nisu bili u stanju ni samu utrku dovesti do cilja. NEREGULARNO!!

Naravno da sam odbio i kesu sa slatkišima i keksima, koje su se dijelile svim natjecateljima. Nije ih to previše pogodilo.
Kasnije još od proklete rulje nisam mogao naći staroga, koji je bezbrižno ćakulao sa prijateljem na kojeg je naletio dok je šetao od starta prema cilju. Zapravo je on bio kriv što nisam pobijedio. Prvo mi nije htio prije same utrke skinuti pomoćni kotač, pa onda nije htio objasniti organizatorima da se utrka treba ponoviti jer nije bila po propisima. Bio sam najbrži Ciciban u Splitu ali nisam dobio zasluženo priznanje. Još sam svima morao objašnjavati kako to da nisam pobjedio, a na slici sam prvi... Stara me dan danas zajebaje radi te utrke