Citiraj:
Autor domy1
Prima li Aleš u Sloveniji kune, i da li mogu kod njega po povrat DDV-a?!
|
Tečaj eura mu je 7.5kn, pa ako želiš uštediti, promjeni kod nas lovu ili ako imaš doma eure. Također, ako je na webu jedna cijena, a na kutiji kod njega druga (tipa da je razlika 10€, ne sad 100€ jer onda je očito neka druga stvar u igri), kaži da si vidio da je ta manja cijena.
Kaži Alešu da ti da obrazac za povrat DDV-a (trebat će mu tvoja osobna, ali to moraš imati i za prelazak granice). Kad se vraćaš preko granice, nakon što prođeš Slovensku granicu, sparkaj se desno (ako ideš autom), uzmi paket i račun i potvrdi DDV. Obavezno pređi SLO granicu jer ponekad znaju zezati ako nisi tih 5m napravio (tako su meni momci rekli, koji su valjda 100x kupovali u SLO, pa imaju iskustva).
Onda to potvrđeno uzmeš i ideš dalje na našu granicu, gdje daš cariniku račun od stvari koje si kupio (nemoj ga sakrivati), te ako te traži pokaži mu paket. I to je to, vratiš se kod Aleša drugi puta i uzmeš si lovu nazad.
Naravno, to je ak ideš sve legalno

. Za druge načine (povrat DDV-a a da se ne prijavi našima) ne bih znao.
Meni su danas došle "google". Nešto kao Nikove, ali malo modernije izgledaju

. Testom (fen u bulju

) potvrđeno da nigdje ništa ne pušta od zraka. Mislim da će biti odlične za spust.
@ ostali
Sutra (srijeda) 16h tunel tko želi. Trebali bi prije mraka definitivno biti dole. Jako lagani tempo u igri, neki će i gurati.