Telefon radi. Splitter nisam rastavljao, nego sam morao izvući kontakte iz "line" i "phone" utora zato što sam morao direkt iz kutije na tavanu to sve prepajati pa spajanje kablovima sa priključkom nije bilo moguće iz razloga što sam morao vući drugi kabel iz kutije koji sam spojio u "line", zatim ovaj koji je išao u telefon, pošto opet ni on nema konektora već su mi ostale žice koje idu iz kutije sam morao spojiti direkt žičicama u splitter. Kad uštekam dsl u router, normalno mi zasvijetli broadband lampica i to je to, mržni kabel mi isto normalno detektira. Ok, bitna mi je ova stavka da se polaritet okreće bez obzira kako ga ja pojio, pošto mi je samo taj dio bio bitan, jer mi telefon normalno radi nakon svog tog kemijanja, pa mi je samo dsl signal bio upitan.
Router je upravo provjeren kod frenda, i radi normalno, tako da znači može biti ili splitter ili nešto u centrali.
Puno hvala na informacijama Nikky, spasio si me
EDIT:
Nije ništa pregorilo, nego mi je neki pijani operater njihov greškom stavio username "xxxxxxx@htnet.dsl" umjesto "xxxxxx@htnet-dsl", srećom sam kod frenda vidio da je kod njega - umjesto . i sad dođem doma i sve radi bez greške....
A koliko sam samo živaca izgubio razmišljajući jesam li šta zeznuo ili ne, dođe mi da zaplačem od muke...