View Single Post
Staro 28.04.2011., 09:16   #9816
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Čestitke na poduhvatu i volji
Mislim da nema nitko ovdje tko nije pao baš zbog i na tim hebenim vododerinama kad tad!
Ja se psihički spremam na slijedeći pothvat, iako znam da nemogu ispedalirati sve, ondosno ni pola i to me najviše koči, nekidan sam otišao spaliti pakne na zelenu magistralu i popeo sam se neki 1km i stao i nisam mogao vjerovati da nemrem dalje bez odmora, užas, noge me ubijaju, jednostavno me toliko počne boljeti da nemogu a da ne stanem!
Uglavnom, meni treba nekih 1:45h od tunela do gore, jer većinu hodam, ali mogu do gore, pa kad se pomirim sa paknama krećem u napad!
A da nebi sve bilo samo na priči, evo šta mislim pod PAKNE!
Ove prve su stražnje i kao što vidite zbog problema sa adapterom ne hvata mi cijela pakna rotor, fali nekih 25% ja bi rekao!
Ostale fotke su od prednjih pakni i to je rezultat nakon samo tog 1km spusta sa Zelene M. na kojoj sam postigao brzinu od 56km/h i onda počeo kočiti, a da ne spominjem da uopće nisu kočile!!!!!
Sada su mi naprijed one stare Shimano Sintered koje još imaju gro mesa ali sam ja htio sa novim rotorima staviti i nove pakne, kad ono BANANA!
Auuu isti problem kao i meni na deorama 535. Pakna se savine skroz. Problem je što su pakne ogromne a klip relativno malen, pokriva samo pola površine pakne. A kad kočiš ko luđak onda se savine.

Na codeu sa 4 klipa nemam taj problem.

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
@2die4

Znači ipak adapter od avida/hayesa ne pase na Shimano?
Adapteri su 100% jednaki. Imam oba pa znadem.

No njegov problem se i meni pojavljuje na stražnjoj kočnici, moram provjeriti kako pakne izgledaju, ali jedno vrijeme sam vozio sa skinutom jednom podloškom, pa sam ju vratio. Ni u jednom slučaju pakna ne grize 100% tamo gdje bi trebala. U čem je problem nemam blage veze