View Single Post
Staro 26.04.2011., 15:36   #4477
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Pozdrav.

Nabavio sam prije nekoliko dana Toshibin LCD AV733G1 (zapravo dobio na nagradnoj igri ), i s obzirom da je to ulazni model, jako sam zadovoljan većinom karakteristika. Svima osim jedne - kvaliteta zvuka. Da sad ne onomatopeiziram, citirat ću ulomak testa bratskog modela:

Citiraj:
Slabija strana Toshiba 32LV733G televizora definitivno su njegovi ugrađeni zvučnici. Montaža zvučnika da gledaju prema dolje nije novost, mnogi proizvođači takvu konfiguraciju rabe i uz određene algoritme prilagodbe ostvaruju sasvim zadovoljavajuć zvuk. Kod testiranog modela zvuk je bilo prilično ograničen, odrezan i po pitanju visokih i niskih tonova, a ni srednjetonsko područje nije najbolje riješeno. Zvuk se doimao plastično i nedovoljno definirano, posebice kod zahtjevnijih zvučnih zadataka. Za nezahatjevno praćenje TV programa reprodukcija je zadovoljavajuća, no svi ostali audio izazovi bolje da se odrađuju putem eksternih audio komponenanta.
Proba sam spojit PC zvučnike Logitech X230 na izlaz za slušalice i zvuk je neusporedivo bolji. Zanimljivo, u tim trenucima mi se trenutno upaljeni kanal (CMC) izbrisa sa liste i mora sam ponovno skenirat sve (ne vidim kako to može bit povezano sa mojim akcijama)...

Tako da sad razmišljam o nabavci nekih 2.0 zvučnika do cca 200 kuna, recimo Genius SP-HF500A.

Pa me zanima sljedeće:

a) Da li je pametno spajat zvučnike na izlaz za slušalice, tj. da li može doć do kvara zbog velike razlike u snazi ili čemu već?

b) Postoji li neki drugi način, a da se zadržim na razumnoj količini krznaša? Pretpostavljam da ne, HIFI liniju nemam pa da spojim na nju, ne pada mi ništa drugo na pamet.
Emissary je offline   Reply With Quote