Pozdrav.
Nabavio sam prije nekoliko dana Toshibin LCD AV733G1 (zapravo dobio na nagradnoj igri

), i s obzirom da je to ulazni model, jako sam zadovoljan većinom karakteristika. Svima osim jedne - kvaliteta zvuka. Da sad ne onomatopeiziram, citirat ću ulomak testa bratskog modela:
Citiraj:
Slabija strana Toshiba 32LV733G televizora definitivno su njegovi ugrađeni zvučnici. Montaža zvučnika da gledaju prema dolje nije novost, mnogi proizvođači takvu konfiguraciju rabe i uz određene algoritme prilagodbe ostvaruju sasvim zadovoljavajuć zvuk. Kod testiranog modela zvuk je bilo prilično ograničen, odrezan i po pitanju visokih i niskih tonova, a ni srednjetonsko područje nije najbolje riješeno. Zvuk se doimao plastično i nedovoljno definirano, posebice kod zahtjevnijih zvučnih zadataka. Za nezahatjevno praćenje TV programa reprodukcija je zadovoljavajuća, no svi ostali audio izazovi bolje da se odrađuju putem eksternih audio komponenanta.
|
Proba sam spojit PC zvučnike Logitech X230 na izlaz za slušalice i zvuk je neusporedivo bolji. Zanimljivo, u tim trenucima mi se trenutno upaljeni kanal (CMC) izbrisa sa liste i mora sam ponovno skenirat sve (ne vidim kako to može bit povezano sa mojim akcijama)...
Tako da sad razmišljam o nabavci nekih 2.0 zvučnika do cca 200 kuna, recimo
Genius SP-HF500A.
Pa me zanima sljedeće:
a) Da li je pametno spajat zvučnike na izlaz za slušalice, tj. da li može doć do kvara zbog velike razlike u snazi ili čemu već?
b) Postoji li neki drugi način, a da se zadržim na razumnoj količini
krznaša? Pretpostavljam da ne, HIFI liniju nemam pa da spojim na nju, ne pada mi ništa drugo na pamet.