Hm moram se i ja očitovat u ovom slučaju.
Tehnički gledano, kabl nema veze. (u teoriji) no u praxi smo ja i lega dokazali suprotno kao što je gore navedeno no uz malu ispravku.
Onaj ultra kratki kabel što dolazi serijski sve 5 izrada kabla ne da je savršena nego neznam kako bih napisao. To smo saznali da je točno proračunata duljina za +5V da nema gubitaka u Bakru. (zamislite oni to računaju za komponentu od par stotina kuna :S a naš HEP ne računa to za dalekovode... pacijenti)
Tako da je sve 5 originalni kabel, majka. Ali saznali smo kaki je kabel kad je njemu riknio
I šta sada isti nabavit nemoš, pa smo krenili sa kemijom. Prvo od fotića, ma ni dabi, probali od mobitela, ma ni dabi...
Otišli u links, i za pišljivih 20kn, Y USB Cable, i vidi vraga radi
Daje dovoljno sa 2 porta napona, vuče koliko mu treba tako da imamo i više nego gubitaka u bakru
Probaj pa javi kako je prošlo
@Rain Man... opet ja tehnički... Tehnički nema veze na tvrdom disku, logički podaci sa napajenjem... A u praksi sam isto uvjeren da kad mi je disk tražio više Voltića da je htio format... A kad ga ištekaš, daš mu dovoljno volta, očita ga ko da niš nije bilo... Malo čudno zar ne?